دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 392-376 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heravian J, Heydarian S, Mahjoob M, Sadeghi M, Momeni S M. Using Low Vision Aids in Improving the Quality of Life in Patients with Age Related Macular Degeneration: A Review of the Literature. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :376-392
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6750-fa.html
هرویان جواد، حیدریان سمیرا، محجوب منیره، صادقی مسعود، مومنی سید محمد. مروری بر روش های کمک بینایی به منظور بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دژنراسیون وابسته به سن ماکولا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :376-392

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6750-fa.html


چکیده:   (6257 مشاهده)

سابقه و هدف: دژنراسیون وابسته به سن ماکولا دلیل اصلی نابینایی در جمعیت بالای 65 سال در کشورهای توسعه یافته می‌باشد. هدف از این مطالعه، مروری بر روش‌های کمک بینایی در بیماران دژنراسیون ماکولا و بررسی تاثیر این بیماری و روش‌های درمان آن در کیفیت زندگی این بیماران می‌باشد.

مواد و روش ها: به منظور پیدا کردن مقالات مرتبط با موضوع، چاپ شده تا آوریل 2015، جستجو در بانک‌های اطلاعاتی Pub Med، Scopus و Ovid با استفاده از کلیدواژه‌های "Age related macular degeneration" در ترکیب با
 "optical low vision aids"، "non optical low vision aids"، "quality of life"، "preferred retinal locus"، "Telescope" و "microscope" انجام شد و در نهایت تعداد 76 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: بررسی نتایج مطالعات نشان داد که دژنراسیون وابسته به سن ماکولا به دلیل تاثیر بر فعالیت‌های روزمره بیماران از جمله تشخیص چهره افراد آشنا، مطالعه و رانندگی بر کیفیت زندگی و سلامت روانی آن‌ها تاثیر می‌گذارد. اگرچه درمان‌هایی برای برخی از انواع این بیماری وجود دارد ولی اکثر بیماران درمان شده دید از دست رفته شان را به دست نمی‌آورند و عملکرد بینایی شان مختل می‌شود. لذا وسایل کمک بینایی یک روش جایگزین برای کمک به این افراد در بهبود عملکرد بینایی شان می‌باشد. وسایل کمک بینایی مختلفی از جمله تلسکوپ‌های داخل چشمی برای کمک به این بیماران طراحی شده است.

استنتاج: مطالعات در زمینه بررسی کارایی این سیستم‌ها همگی تاییدکننده بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت‌مندی این بیماران می‌باشد.

متن کامل [PDF 584 kb]   (2240 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چشم

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb