دوره 21، شماره 84 - ( مهر 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 150-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafizadeh A, Poormohammad L, Shariati S, Mirzajani E. Introducing a Colorimetric Method for the Detection of Methanol in Several Types of Drinks . J Mazandaran Univ Med Sci. 2011; 21 (84) :150-152
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-681-fa.html
رفیع زاده علی، پورمحمد لیلا، شریعتی شهاب، میرزاجانی ابراهیم. ارائه یک روش رنگ ‌سنجی برای شناسایی متانول در نوشیدنی ‌های مختلف. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1390; 21 (84) :150-152

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-681-fa.html


چکیده:   (24170 مشاهده)
سابقه و هدف: وجود متانول در انواع نوشیدنی‌ ها باعث بروز مشکلات و نگرانی‌ های مختلفی شده است. لذا ارائه یک روش کیفی آسان به منظور تشخیص متانول در نوشیدنی ‌های مختلف ضروری به نظر می ‌رسد. در این تحقیق، یک روش جدید با کاربری بسیار آسان، کم‌ خطر، حساس و دقیق، مبتنی بر کاربرد واکنش ‌گر رنگی کروموتروپیک اسید برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ‌ها ارائه شده است.
مواد و روش ها: اساس کلی مطالعه بر تبدیل متانول به فرمآلدئید و ایجاد کمپلکس کاملا اختصاصی بنفش رنگ بین فرمآلدئید و کروموتروپیک اسید در محیط به شدت گرم و اسیدی استوار بود. در این تحقیق، دو سری محلول‌ با غلظت ‌های 1، 5، 10، 20، 30، 40 و 50 میلی گرم در لیتر متانول در آب مقطر و 10، 50، 100، 200، 400، 500 و 1000 میلی ‌گرم در لیتر متانول در اتانول 60 درجه تهیه شدند تا حد تشخیص روش پیشنهادی مشخص شود.
یافته ها: در غلظت ‌‌های به ترتیب بیشتر از 10 mg/L در محلول آبی و 500 mg/L در اتانول 60 درجه، پاسخ آزمایش مثبت و تغییر رنگ به بنفش مشهود بود. بنابراین، حد تشخیص این روش برای شناسایی متانول در محلول ‌های فاقد اتانول 10 mg/L و در محلول ‌های 60 درجه اتانول 500 mg/L تعیین شد. کاربرد مقادیر اندک و محاسبه شده مواد واکنش ‌گر در محیط کم آب، باعث حذف حرارت شده بود.
استنتاج: روش پیشنهادی می ‌تواند به آسانی و در زمانی بسیار کوتاه، بدون نیاز به امکانات خاص آزمایشگاهی و دانش فنی بالا، متانول را به صورت کیفی در انواع نوشیدنی ‌ها شناسایی کند و از این رو می ‌تواند، به عنوان یک روش شبه ‌کنترلی برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 177 kb]   (4705 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb