دوره 21، شماره 83 - ( مرداد و شهریور 1390 )                   جلد 21 شماره 83 صفحات 41-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (94262 مشاهده)
سابقه و هدف: شپش ‌ها از جمله انگل‌ های خارجی هستند که به دلیل انتقال عوامل بیماریزا چون تیفوس، تب راجعه و ... از دیرباز مورد توجه محققان مختلف بوده‌ اند. آلودگی به شپش سر در اکثر کشورهای جهان شایع بوده و بیشتر در گروه سنی 6 تا 11 سال دیده می‌ شود. این مطالعه به منظور ارزیابی روش ‌های مبارزه با آن در بین دانش ‌آموزان مقطع ابتدایی در شهرستان املش استان گیلان صورت گرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه از دو فرمولاسیون شامپو پرمترین 1 درصد و لوسیون لیندن 1 درصد به دو صورت مصرف شامپو توسط پژوهشگر و مصرف شامپو و لوسیون توسط بیمار بر روی 147 نفر (102 دختر و 45 پسر) آلوده که به شکل تصادفی از مدارس ابتدایی دخترانه و پسرانه شهرستان املش انتخاب شده بودند، استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد بین تاثیر دو فرمولاسیون شامپو و لوسیون در دانش ‌آموزان دختر و پسر تفاوت معنی ‌داری وجود دارد (p<0.05)، در حالی ‌که بین دو روش مصرف توسط بیمار و محقق رابطه معنی‌ داری مشاهده نمی ‌شود (p>0.05).
استنتاج: در صورت ارائه آموزش صحیح مصرف داروها و نکات بهداشتی به دانش ‌آموزان می ‌توان نتایج مطلوبی در پیشگیری و کنترل این بیماری دریافت نمود.
واژه‌های کلیدی: شپش سر، پرمترین، لیندن
متن کامل [PDF 207 kb]   (6256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.