دوره 25، شماره 133 - ( بهمن 1394 )                   جلد 25 شماره 133 صفحات 195-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6761 مشاهده)

سابقه و هدف: استرس یکی از عوامل تعیین‌کننده در ناباروری می‌باشد، که می‌تواند باعث اختلال در اسپرماتوژنز،کاهش اسپرماتوزوآ و عدم لقاح شود. با توجه به اختلالات ناباروری ناشی از استرس بی‌حرکتی، هدف از این مطالعه اثرات محافطتی دیواره سلولی مخمر ساکارومایسس سرویزیه غنی شده با سلنیوم، به‌عنوان آنتی‌اکسیدان، بر روی توان باروری آزمایشگاهی متعاقب استرس بی‌حرکتی مزمن در رت‌های نر بالغ می‌‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 32 رت نر بالغ به 4 گروه 8 تایی کنترل، استرس، استرس به همراه دیواره مخمر (ساکارومایسس سرویزیه) غنی شده با سلنیوم (SECW) و گروه SECW بدون القاء استرس تقسیم‌بندی شدند. استرس بی‌حرکتی با قرار دادن حیوانات در داخل دستگاه رست رینر روزی 2 ساعت به مدت 42 روز القاء شد. SECW با تراکم CFU/ml 108×5 و دوز µg/gr286 به ‌صورت گاواژ تا 42 روز تجویز شد. سپس نمونه‌های اسپرم برای لقاح داخل آزمایشگاهی استفاده شده و میزان مالون دی آلدئید (MDA) بیضه تمامی گروه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: استرس بی‌حرکتی در مقایسه با گروه کنترل به شکل معنی‌داری (05/0< p). باعث کاهش درصد زیگوت، جنین‌های دو سلولی، بلاستوسیست و هچ شده و افزایش سطح MDA شد. تجویز SECW به همراه استرس تمامی پارامترهای مرتبط با لقاح و رشد جنین‌ها را نسبت به گروه استرس افزایش داد که این افزایش به جز درصد زیگوت معنی‌دار (05/0< p). بوده است. هم‌چنین، تجویز SECW به همراه استرس، سطح MDA بافتی را در مقایسه با گروه استرس کاهش داد (05/0< p).

استنتاج: با توجه به اثرات تخریبی استرس بی‌حرکتی بر توان باروری، SECW به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و قابلیت مهار رادیکال‌های آزاد اکسیژن، می‌تواند موجب افزایش لقاح و توان باروری شود.

متن کامل [PDF 673 kb]   (2158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بافت شناسي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.