دوره 20، شماره 77 - ( مرداد و شهریور 1389 )                   جلد 20 شماره 77 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifpour A, Tirgar Fakheri H, Âliali M, Âbasi H, Âbedi S, Khademlou M et al . Evaluation of Correlation Between Ulcerative Colitis with Asthma and Air Way Hyper Responsiveness . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (77) :21-28
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-696-fa.html
شریف پور علی، تیرگرفاخری حافظ، علیالی مسعود، عباسی حسین علی، عابدی سیاوش، خادملو محمد و همکاران.. بررسی رابطه آسم و افزایش پاسخ دهی راه های هوایی با کولیت اولسرو توسط تست عملکرد ریوی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (77) :21-28

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-696-fa.html


چکیده:   (17541 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات اخیرنشان داده اند که افزایش پاسخ دهی راه های هوایی در بسیاری از مبتلایان به بیماری های التهابی روده دیده می شود. آسم شایع ترین شکل درگیری ریوی در مبتلایان به بیماری های التهابی روده است. این بررسی جهت بررسی وضعیت آسم و افزایش پاسخ دهی راه های هوائی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو طراحی شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، برای 40 بیمار مبتلا به کولیت اولسرو و 40 فرد فاقد این بیماری که به بیمارستان امام خمینی ساری مراجعه نموده بودند اسپیرومتری انجام شد. در افرادی که اسپیرومتری اولیه نرمال بود تست متاکولین انجام شد. در افراد با نمای انسداد راه های هوایی یا اسپیرومتری بعد از دریافت برونکودیلاتور تکرار شد.
یافته ها: پنجاه و پنج درصد از بیماران کولیت اولسرو درگیری ریوی را در تست های عملکردی ریه نشان دادند در حالی که در گروه شاهد22.5 درصد تست های ریوی مختل داشتند (p<0.05). در گروه بیماران کولیت اولسرو یک نفر (2.5 درصد) مبتلا به آسم بود. در حالی که در گروه شاهد هیچ موردی از ابتلای به آسم مشاهده نشد (p>0.05). در37.5 درصد از بیماران کولیت اولسرو و17.5 درصد از گروه شاهد، افزایش پاسخ دهی راه های هوایی از طریق دریافت متاکولین به اثبات رسید. که از نظر آماری نیز این تفاوت معنی دار بود (p<0.05). بیماری راه های هوایی کوچک در 5 درصد از گروه مورد و 5 درصد از گروه شاهد مشاهده شد (p>0.05). نمای تحدیدی ریه در 10 درصد از گروه مورد مشاهده شد، اما در گروه شاهد هیچ موردی از نمای تحدیدی ریه مشاهده نشد (p<0.05). آزمون آماری پیرسون نشان داد که بین طول مدت ابتلا به کولیت اولسرو با FEV1؛(r=0.935, p=0.012) وFVC؛(r=0.367, p=0.02)همبستگی وجود دا رد بطوری که با افزایش طول مدت ابتلا FEV1 و FVC کاهش می یافت.
استنتاج: این بررسی نشان دادکه افزایش پاسخ دهی راه های هوایی یکی از تظاهرات شایع کولیت اولسرو در بیماران است که یافته ای مبنی بردرگیری راه های هوایی ندارند.
متن کامل [PDF 602 kb]   (6035 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb