دوره 13، شماره 39 - ( تير 1382 )                   جلد 13 شماره 39 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmansouri A, Farzi F, Jalali M. Study on the pain at injection site, back pain and patients’ satisfaction from epidural technique in two median and paramedian methods . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (39) :55-63
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-760-fa.html
میرمنصوری علی، فرضی فرنوش، جلالی میرجلال. بررسی درد محل تزریق، کمردرد و رضایت بیماران از تکنیک اپیدورال در دو روش مدین و پارامدین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (39) :55-63

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-760-fa.html


چکیده:   (11512 مشاهده)
سابقه و هدف: انجام تکنیک اپیدورال از طریق میدلاین، گاهی به علت درد و استخوانی شدن لیگامان اینتراسپیناتوس و وضعیت نامناسب بیماران، با مشکل روبرو می شود. از طرفی در بیمارانی که تکنیک اپیدورال از طریق میدلاین انجام می شود، شیوع بالایی از کمردرد مشاهده می گردد که احتمالا به علت پاره شدن لیگامان های مسیر عبور سورن اپیدورال می باشد. در تکنیک پارامدین، سوزن از مسیر لیگامان ها عبور نمی کند: از این رو به طور تئوری باید درد کمتری ایجاد نماید.
مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی یک سوکور، درد محل تزریق، کمردرد و رضایت بیمار از تکنیک اپیدورال در حین عمل و سپس در بخش و همچنین Pain score در سه مرحله در دو گروه مدین ( 20بیمار) و پارامدین (20 بیمار) بررسی شد. بلوک اپیدورال در وضعیت نشسته انجام گرفت و از مانورHanging drop برای همه بیماران استفاده شد. شدت درد با استفاده از Pain score و مقایسه درد با درد ناشی از ورود آنژیوکت به پشت دست، محاسبه گردید(P<0.05) .
یافته ها: براساس مطالعه ما، میزان درد در محل تزریق (در مقایسه با درد آنژیوکت در ناحیه پشت دست) در گروه پارامدین کمتر بود (12 مورد کم در گروه پارامدین، در مقابل 12 مورد زیاد در گروه میدلاین). میزان کمردرد کمتری نیز در گروه پارامدین مشاهده شد (10% در گروه پارامدین، در مقابل 50% در گروه میدلاین). همچنین رضایت بیماران از تکنیک اپیدورال، در گروه پارامدین، بیشتر بود (50% در گروه پارامدین، در مقابل 20% در گروه مدین) که در هر 3 مورد، تفاوت معنی داری بین گروه مدین و پارامدین، وجود داشت.
استنتاج: براساس یافته های این تحقیق می توان گفت که تکنیک پارامدین، موجب رضایت بیشتر و کمردرد کمتری نسبت به روش میدلاین شده و آسان تر می باشد؛ به خصوص در هنگامی که به علت درد یا استخوانی شدن لیگامان بین خاری، نمی توان بیمار را برای انجام تکنیک مدین، در وضعیت مناسب قرار داد.
متن کامل [PDF 249 kb]   (2028 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb