دوره 13، شماره 40 - ( مهر 1382 )                   جلد 13 شماره 40 صفحات 93-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moslemi zadeh N, Torabizadeh Z, Âbdi R, Banafati S. Transvaginal hysterosonography and endometrial aspiration biopsy a replacement for diagnostic curettage . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (40) :86-93
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-778-fa.html
مسلمی زاده نرگس، ترابی زاده ژیلا، عبدی روح اله، بنافتی سیده رفعت. هیستروسونوگرافی ترانس واژینال و بیوپسی آسپیراسیون آندومتر، جانشینی برای کورتاژ تشخیصی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (40) :86-93

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-778-fa.html


چکیده:   (23441 مشاهده)
سابقه و هدف: بررسی حاضر به منظور مقایسه قدرت تشخیص نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و سونوگرافی رحم از راه واژن، با کورتاژ آندومتر در ارزیابی اولیه خونریزی های غیرطبیعی رحم انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت آینده نگر، کنترل شده و بالینی از اول بهمن ماه 1378 تا پایان اسفند ماه 1379 انجام شد. از 50 بیماری که در ابتدا حاضر به شرکت در مطالعه شدند، 3 نفر اعلام انصراف نمودند و مطالعه بر روی 47 بیمار انجام شد. در ابتدا به طور معمول، سونوگرافی راه واژن برای اندازه گیری ابعاد رحم، تخمدان ها و تعیین ضخامت آندومتر انجام شد. سپس به منظور ارزیابی میزان تقارن و ضخامت آندومتر و نیز احتمال وجود توده های داخل حفره رحمی، سونوگرافی رحم از راه واژن انجام گرفت. روز بعد، نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و به کمک کورت Pipelle انجام شد. نمونه یافت مرضی نهایی،با انجام کورتاژ تشخیص به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی یافت مرضی کورتاژ تشخیص، با یافته های سونوگرافی رحم و نمونه برداری از محتویات آن مقایسه شد.
یافته ها: ترکیب و تلفیق سونوگرافی رحم از راه واژن و نمونه برداری از محتویات آن با نیروی مکش، با حساسیتی به میزان 87 درصد و اختصاصیتی به میزان 88.6 درصد قادر به تشخیص ضایعات آندومتر بود. در این بررسی هیچ موردی از اختلالات حفره آندومتر، بدون تشخیص نماند.
استنتاج: سونوگرفی رحم همراه با نمونه برداری محتویات آن، روش قابل قبول بالینی در ارزیابی خونریزی های غیرطبیعی رحم است. در این مورد می توان در صورت منفی بودن یافته، با اطمینان، بیمار را تحت درمان طبی قرار داد و ضمن کاهش هزینه، بیماران را از عوارض انجام کورتاژ برحذر داشت و افرادی را که توده های داخل حفره رحمی یا بی نظمی در آندومتر دارند، جهت درمان های جراحی ارجاع نمود.
متن کامل [PDF 623 kb]   (2337 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb