دوره 26، شماره 138 - ( تیر 1395 )                   جلد 26 شماره 138 صفحات 84-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6151 مشاهده)

سابقه و هدف: اخیراً ترکیبات ضد میکروبی طبیعی به خاطرعلاقمندی فزاینده مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک که عاری از افزودنی‏های شیمیایی هستند، توجه زیادی را به خود جلب کرده‏‏اند. هدف این مطالعه بررسی فعالیت ضد باکتریایی سینامالدئید در ترکیب با اسید استیک و اسید لاکتیک علیه لیستریا منوسیتوژنز می‌باشد.

مواد و روش‌ها: اثرات ضد باکتریایی سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی تعیین شد. هم‏چنین برای ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبی از روش غلظت مهاری سهمی استفاده شد.

یافته‌ها: بر اساس نتایج این تحقیق، مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی به‏تنهایی برای سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک به‏ترتیب 312/0، 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود. روش غلظت مهاری سهمی نشان داد که سینامالدئید در ترکیب با اسیدهای آلی بدون اثر متقابل (0/4>FIC  > 0/1) می‏باشد.

استنتاج: سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز موثر بوده‏اند و استفاده از اسیدهای آلی، میزان مورد نیاز سینامالدئید را کاهش می‏دهند.

متن کامل [PDF 579 kb]   (2140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.