دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 205-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabande A, Behnampour N, Joudi Mashahd M, Ghafari Cherati S, Alaee E. Sexual Satisfaction of Women with Gestational Diabetes . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (140) :202-205
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8397-fa.html
تابنده افسانه، بهنام پور ناصر، جودی مشهد میترا، غفاری چراتی سجاد، علائی احسان. بررسی میزان رضایت مندی جنسی زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (140) :202-205

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8397-fa.html


چکیده:   (6163 مشاهده)

سابقه و هدف: رضایت‌مندی جنسی تجربه خوشایند و یا رضایت‌مندی یک فرد و یا یک زوج در طول هر مرحله از فعالیت جنسی طبیعی اعم از میل جنسی، انگیختگی جنسی یا ارگاسم می‌باشد که در اثر تغییرات فیزیکی و روان‌شناختی متعدد دوران بارداری دست خوش تغییر می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان رضایت‌مندی جنسی زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی 150 زن باردار مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی صیاد شیرازی شهر گرگان در سال 1391 در دو گروه مبتلا به دیابت بارداری و گروه کنترل باردار غیر دیابتی با نمونه‌گیری غیر احتمالی و در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار پژوهش در این مطالعه شامل پرسش‌نامه 35 سوالی رضایت‌مندی جنسی ENRICH هنجار شده در ایران و پرسش‌نامه  Female Sexual Function Index(FSFI) بود.

یافته‌ها: میزان رضایت‌مندی زناشویی با پرسش‌نامه ENRICH در زنان باردار دیابتی 10 ±61 و در حد متوسط و بالا بود و بر اساس پرسش‌نامه FSFI میانگین نمره عملکرد جنسی زنان باردار دیابتی 4 ± 24 بود که در رده نامطلوب قرار داشت. میزان رضایت‌مندی در گروه سنی 25 تا 30 سال نسبت به سایر گروه‌ها بیش‌تر بود ولی از لحاظ آماری معنی‌دار نبود.

استنتاج: بین میزان رضایت‌مندی زناشویی در زنان باردار دیابتی با زنان باردار غیر دیابتی تفاوت معنی‌داری وجود ندارد و در هر دو گروه در حد متوسط وبالا قرار دارد اما عملکرد جنسی در زنان باردار دیابتی در حد نامطلوب می‌باشد که احتمالاً به دلیل هم زمانی بارداری ودیابت قابل توجیه است.

متن کامل [PDF 397 kb]   (2366 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb