دوره 26، شماره 141 - ( مهر 1395 )                   جلد 26 شماره 141 صفحات 142-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8049 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: سرطان سینه یکی از مشکلات بهداشتی در جامعه محسوب می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین شیوع ژن‌های شایع  BRCA1و BRCA2 در دختران مادران مبتلا به سرطان سینه بوده است.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مورد-شاهدی، تعداد 109 نفر از خانم‌هایی با سن زیر 40 سال که مادر مبتلا به سرطان سینه داشتند، انتخاب شدند. جهت تعیین جهش در ژن های BRCA1 و BRCA2، اگزون های 2 و 20 برای BRCA1 و اگزون 11 در BRCA2 با استفاده از روش Real Time PCR استفاده شد. علاوه بر این، 109 فرد سالم، بدون تاریخچه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان به عنوان کنترل مورد ارزیابی قرار گرفتند.

یافته‌ها: هیچ یک از جهش‌های مورد بررسی در جمعیت مورد مطالعه یافت نشد.

استنتاج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که هیچ یک از ژن‌های مورد مطالعه در نمونه‌های تست و کنترل دیده نشده است. لذا شاید جهش‌های دیگر در پاتوژنز سرطان پستان در جمعیت مورد مطالعه دخالت دارند.

متن کامل [PDF 573 kb]   (2554 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.