دوره 21، شماره 86 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 21 شماره 86 صفحات 278-271 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11737 مشاهده)
سابقه و هدف : تغذیه مادر در دوران شیردهی در تضمین سلامت مادر و کودک نقش عمده ای دارد و شناخت عوامل موثر زمینه ساز ارتقاء سلامت آنان می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دریافت کالری و عوامل مرتبط با آن در مادران شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی انجام شده است.
مواد و روش ها : مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود. گروه هدف 1112 مادر شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی بودند که به روش سهمیه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بسامد خوراک 24 ساعته بود. میزان مصرف مواد غذایی برحسب واحد و میزان کالری هر یک از گروه‌های غذایی تعیین گردید. سپس میزان کالری دریافتی نسبت به کالری توصیه شده محاسبه شد.
یافته ها : میانگین کالری دریافتی روزانه در مادران شیرده 4/184 ± 17/1868 کیلو کالری بود. بین تحصیلات عالی (05/0 p<) و اشتغال(05/0 p<) با کفایت کالری ارتباط معنی‌دار وجود داشت. کالری مصرفی در مادران زیر 21 سال و بالای 30 سال (05/0 p<) کافی بود. بین نمایه توده بدنی مادران شیرده و کفایت کالری ارتباط وجود داشت (05/0 p<).
استنتاج : عدم کفایت مصرف انرژی در مادران شیرده به ویژه در مادران کم وزن و خانه دار نشان می‌دهد که آموزش تغذیه صحیح و حمایت در طول دوره شیردهی ضروری است.
واژه‌های کلیدی: شیردهی، تغذیه، کالری
متن کامل [PDF 276 kb]   (3168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.