دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 80-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1159 مشاهده)

سابقه و هدف: در بیماران دیابتی با توجه به ماهیت مزمن بیماری و نیاز به استفاده مادام العمر از دارو و هزینه بر بودن آن، اغلب  نیاز به یافتن راه کارهایی اقتصادی، کارا، ساده و هم‌چنین بومی احساس می‌گردد .این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر شاخص‌های کنترل قند وهموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو انجام گردیده است.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 136 بیمار دیابتی نوع دو ( 68 نفردریافت کننده دارچین و 68 نفر دریافت کننده دارونما )در شهر بیرجند در سال 1394 انجام شد. دو گروه،90 روز500 میلی گرم کپسول‌های خوراکی حاوی دارچین یا دارونما را سه بار در روز بعد از صبحانه و ناهار وشام مصرف نمودند(1500میلی‌گرم روزانه). نمونه خون وریدی جهت اندازه‌گیری قند خون ناشتا ، هموگلوبین گلیکوزیلهHbA1c)) در آغاز و پایان مطالعه گرفته شد.
یافتهها: مطالعه حاضر نشان داد که در گروه مداخله میزان HBA1C پس از 90 روز درمان با 1500 میلی گرم دارچین نسبت به گروه کنترل به طور قابل ملاحظهای کاهش داشت (05/0p). اما در کاهش معنادار قندخون ناشتا بیماران دیابتی نوع 2 در روز 90 نقشی نداشته است (05/0p).
استنتاج: تجویز 1500 میلی گرم دارچین به مدت 90 روز به میزان قابل توجهی میزان HBA1C را در بیماران دیابتی نوع 2 کاهش میدهد و همچنین دارچین تاثیر متوسطی در کاهش قند خون ناشتا در بیماران دیابتی میتواند داشته باشد.لذا استفاده از آن جهت بیماران مبتلا به دیابت نوع 2در کناردرمانهای متداول توصیه میشود.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی:1N2016100230098

متن کامل [PDF 316 kb]   (269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی