دوره 26، شماره 142 - ( آبان 1395 )                   جلد 26 شماره 142 صفحات 107-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Firouzi F, Akhtari J, Nasrolahei M. Prevalence of MRSA and VRSA Strains of Staphylococcus aureus in Healthcare Staff and Inpatients . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (142) :96-107
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8794-fa.html
فیروزی فاطمه، اختری جواد، نصرالهی محترم. بررسی فراوانی سویه های M‌RSA و VRSA استافیلوکوک اورئوس در میان پرسنل درمانی و بیماران بستری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (142) :96-107

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8794-fa.html


چکیده:   (9867 مشاهده)

سابقه و هدف: سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA)، یکی از عوامل مهم)عفونت‌های بیمارستانی محسوب می‌شود. وانکومایسین اولین داروی انتخابی جهت درمان) عفونت‌های ایجاد شده توسط MRSA می‌باشد. اگرچه مقاومت در نمونه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به وانکومایسین (VRSA) نیز گزارش شده است. بر این اساس هدف از این مطالعه بررسی فراوانی سویه‌های MRSA و VRSA استافیلوکوکوس اورئوس در میان پرسنل درمانی و بیماران بستری در بیمارستان می باشد.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق که در سال 1394 انجام شد، از 447 بیمار بستری و پرسنل درمانی، بیمارستان‌های آموزشی شهر ساری استافیلوکوکوس اورئوس با آزمایش‌های تشخیصی جداسازی گردید. سپس مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها به روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. از روش E-TEST جهت تعیین MIC و شناسایی سویه‌های MRSA استفاده گردید. فراوانی ژن مقاومت mecA در ایزوله‌ها با روش PCR بررسی شد و در نهایت مقاومت القایی کلیندامایسین بررسی گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل از تعیین MIC به روش E-TEST نشان داد که 31/31 درصد ایزوله‌ها مقاوم به متی‌سیلین بودند و 1/16 درصد ایزوله‌های MRSA دارای مقاومت نسبی به وانکومایسین بوده‌اند. شیوع ژن mecA در ایزوله‌های مقاوم 8/96 درصد بود. بیش‌ترین مقاومت به آنتی‌بیوتیک جنتامایسین (5/45 درصد) و کم‌ترین مقاومت به وانکومایسین (صفر درصد) و آمیکاسین (1/14 درصد) بود. در بین ایزوله‌های MRSA، 9/12 درصد مقاومت القایی به دیسک کلیندامایسین مشاهده شد.

استنتاج: این تحقیق نشان داد که مقاومت نسبتاً بالایی به اریترومایسین، کلیندامایسین، جنتامایسین و سیپروفلوکساسین در بین ایزوله‌های مقاوم به متی سیلین وجود دارد و درصد بالایی از مقاومت چند دارویی در میان ایزوله‌های MRSA مشاهده گردید. ولی علی‌رغم مقاومت نسبی به وانکومایسین، این آنتی‌بیوتیک کماکان داروی با ارزشی در درمان MRSA می‌باشد.

متن کامل [PDF 885 kb]   (2810 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb