دوره 26، شماره 143 - ( آذر 1395 )                   جلد 26 شماره 143 صفحات 267-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6337 مشاهده)

سابقه و هدف: آنالیز فیزیکی پسماند، اولین قدم در زمینه مدیریت پسماند محسوب می‌شود. در خصوص پسماندهای روستایی کشور اطلاعاتی در دست نیست. هدف از انجام این تحقیق آنالیز کمی و کیفی پسماندهای روستایی در ایران است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، اطلاعات پسماندهای جامد روستایی کشور در سال 1390 از مرکز مطالعات سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اخذ گردید. میزان تولید، سرانه و ترکیب فیزیکی پسماندهای جامد روستایی در مناطق مختلف کشور بررسی و مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای Excel و SPSS17 انجام گرفت.

یافته‌ها: میانگین سرانه تولید پسماند روستایی 444 گرم در روز و کل زباله تولیدی در مناطق روستایی ایران در حدود 5/3 میلیون تن در سال برآورد شد. بیش‌ترین مواد تشکیل‌دهنده زباله‌های روستایی ایران را مواد آلی (53/52 درصد) و بیش‌ترین درصد پسماند خشک ارزشمند آن را پلاستیک (16 درصد) تشکیل می‌دهند.

استنتاج: با استفاده از روش کمپوست، می‌توان ضمن بهره‌گیری از خواص کودی زباله، تولید شیرابه و بوهای تعفن ناشی از تلنبار و یا دفن غیر بهداشتی زباله‌ها را کاهش داد. بازیافت پسماندهای خشک، ضمن کاهش هزینه‌های جمع‌آوری و دفن پسماند، سودآوری‌ ناشی از فروش این مواد را نیز در پی خواهد داشت.

متن کامل [PDF 439 kb]   (2184 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.