دوره 26، شماره 143 - ( آذر 1395 )                   جلد 26 شماره 143 صفحات 89-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadian S O, Bahrami H, Hassanzadeh R, Banijamali S. Comparing the Effectiveness of Behavioral Management Training in Parents and Narrative Therapy in Children with Attention Deficit Hyperactivity Disorder on Quality of Mother-Child Relationship . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (143) :80-89
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9023-fa.html
عمادیان سیده علیا، بهرامی هادی، حسن زاده رمضان، بنی جمالی شکوه سادات. مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت رفتاری به والدین و قصه‌درمانی به فرزندان بر کیفیت رابطه مادر- فرزندی در کودکان مبتلا به اختلال نقص‌توجه/بیش‌فعالی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (143) :80-89

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9023-fa.html


چکیده:   (5997 مشاهده)

سابقه و هدف: اختلال ADHD شایع‌ترین اختلال روان‌پزشکی دوران کودکی است که با تعارض والد-کودک و استرس والدین همراه است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت رفتاری به والدین و قصه درمانی به کودک بر کیفیت رابطه مادر- فرزندی در کودکان مبتلا به ADHD می‌باشد.

مواد و روش‌ها: روش این پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می‌باشد. جامعه آماری شامل تمامی کودکان 7 تا 12 ساله مبتلا به ADHD و مادران آن‌ها در شهرستان ساری بود که از این میان 30 نفر انتخاب و در سه گروه گمارده شدند.گروه اول 9 جلسه آموزش مدیریت رفتاری براساس الگوی بارکلی به مادران و گروه دوم 8 جلسه قصه‌درمانی به صورت گروهی به کودک ارائه شد و گروه سوم هیچ آموزشی دریافت نکردند. برای جمع‌آوری داده‌ها از شاخص تنیدگی والد-کودک استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره پس آزمون میزان در هم تنیدگی رابطه والد- کودک در گروه آموزش مدیریت رفتاری به والدین ٧٨/١٦ ±١١/٧٨ و در گروه قصه درمانی ٩٢/١٣ ±٩/٧٦ بود که نسبت به یکدیگر تفاوت معناداری نداشت، اما در گروه کنترل ٩٥/٢٢ ±٢٢/٩٦ بود که نسبت به گروه‌های آزمایشی به طور معنی‌داری بالاتر بود(05/0< p).

استنتاج: نتایج پژوهش نشان داد که بین آموزش مدیریت رفتاری به والدین و قصه‌درمانی در بهبود کیفیت رابطه مادر- فرزندی در کودکان مبتلا به ADHD تفاوت معناداری وجود ندارد و هر دو شیوه نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری بر بهبود کیفیت رابطه مادر- فرزندی اثربخش بوده‌اند.

متن کامل [PDF 647 kb]   (1919 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb