دوره 27، شماره 150 - ( تیر 1396 )                   جلد 27 شماره 150 صفحات 157-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5732 مشاهده)

سابقه و هدف: رنگ­ها یکی از مهمترین گروه مواد شیمیایی آلاینده محیط زیست می­باشند. به دلیل قابلیت حل شدن و پایداری بالای رنگ­ها در آب، توجه فزاینده­ای به تخریب و تصفیه آن­ها از پساب­های صنعتی معطوف شده است .

مواد و روش ­ها: در این مطالعه کارایی نانوذرات TiO2 نشانده شده بر  زئولیت H فرم Fe-ZSM5 به عنوان فوتوکاتالیست برای تخریب رنگ راکتیوقرمز 198 از آب تحت نور UV بررسی شد. به منظور تعیین شرایط بهینه، اثر پارامترهای  غلظت رنگ و pH محلول مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ­ها: تصاویر SEM نشان می­دهد که ذرات تیتان به خوبی بر روی سطح زئولیت Fe-ZSM5 قرار گرفته­اند و آنالیز FT-IR نیز حضور زئولیت Fe-ZSM5 و فاز آناتاز TiO2، در فوتوکاتالیست سنتز شده را تایید نمود و با استفاده از آنالیزهای EDS و BET به ترتیب درصد مختلف ماده­های مورد نظر و مساحت سطح ویژه و حجم حفرات در فوتوکاتالیست به دست آمد در نهایت با استفاده از آنالیز UV-Vis انرژی باندگپ فوتوکاتالیست سنتزی  74/2 به­دست آمد.

استنتاج: مقادیر بهینه pH  و غلظت رنگ موجود برای حذف رنگ به وسیله فوتوکاتالیست Fe-ZSM5@TiO2 سنتزی به ترتیب برابر 4 و 100 میلی گرم بر لیتر به دست آمد. بیشترین حذف 100 درصد رنگ راکتیوقرمز 198 در شرایط بهینه تحت تابش نور UV در مدت زمان 105 دقیقه می­باشد. فوتوکاتالیست سنتزی قابلیت استفاده مجدد تا 5 بار بدون کاهش کارایی  را دارد.

متن کامل [PDF 1828 kb]   (2994 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: نانوتکنولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.