دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 423-411 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli M, Mahmoudi R, Kazeminia M. A Review on the Effect of Medicinal Plant Essences on the Performance of Probiotic Bacteria. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :411-423
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9286-fa.html
رسولی مهدی، محمودی رزاق، کاظمی نیا مسعود. مروری بر تاثیر اسانس گیاهان دارویی بر عملکرد میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :411-423

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9286-fa.html


چکیده:   (10429 مشاهده)

سابقه و هدف: اسانس‌های گیاهی ترکیبات فرار حاصل از گیاهان هستند. اسانس‌های گیاهی با داشتن اجزا فنلی و آنتی اکسیدانی از خاصیت ضد میکروبی قوی برخوردار می باشند. پروبیوتیک ها میکروب‌های زنده مکمل غذایی هستند که با بهتر کردن بالانس میکروبی روده، اثرات مفیدی روی میزبان می‌گذارند و دارای اثرات ضدمیکروبی شناخته‌شده‌ای هستند، به این صورت که با باکتری‌های پاتوژن رقابت کنند و باعث مهار رشد آن‌ها می‌شوند. پروبیوتیک ها رفتارهای متفاوتی را نسبت به اسانس‌ها نشان می‌دهند. بعضی از اسانس‌ها باعث افزایش رشد پروبیوتیک و بعضی دیگر باعث کاهش رشد و حتی مهار پروبیوتیک ها می‌شوند. از آن جا که استفاده همزمان اسانس‌های گیاهی و پروبیوتیک ها در مواد غذایی روش جدیدی برای جلوگیری از رشد باکتری‌های پاتوژن به‌حساب می‌آید، هدف از این مطالعه، بررسی تحقیقات انجام‌ شده در کشورمان در مورد تاثیر اسانس گیاهان دارویی بر عملکرد میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک است.

مواد و روش‌ها: اطلاعات مربوط به این تحقیق حاصل جست‌وجو در پایگاه‌های اطلاعاتی نظیر Google Scholar ، Science Direct، Elsevier، PubMed، Magiran و SID از سال 2006 تا سال 2016 (دهه اخیر) و با استفاده از کلیدواژه‌های گیاهان دارویی، اسانس‌ها، پروبیوتیک و مهار رشد، medicinal plants، Essential oils ، probiotic و growth inhibition می‌باشد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعات صورت گرفته نشان داد که ترکیبات موجود در اسانس‌های گیاهی عملکردهای متفاوتی بر باکتری‌های پروبیوتیک دارا می‌باشند به این صورت که در بعضی موارد تقویت‌کننده و در مواردی مهارکننده رشد می‌باشند.

استنتاج: اسانس حاصل از پونه، برگ زیتون، مالت، دارچین، سیر، شوید، سویا نعناع فلفلی و زیره سبز دارای اثرات مثبتی روی رشد باکتری‌های پروبیوتیک هستند، در حالی ‌که اسانس گیاهان کرفس کوهی، آویشن شیرازی، کلپوره و استفاده همزمان اسانس کاکوتی کوهی و نعناع فلفلی دارای اثرات منفی روی رشد پروبیوتیک ها هستند.

متن کامل [PDF 628 kb]   (3495 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb