دوره 9، شماره 24 - ( پاییز 1378 )                   جلد 9 شماره 24 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (40413 مشاهده)
سابقه و هدف : نارسایی قلبی شایعترین علت بستری و مرگ بیماران قلبی می باشد از طرفی با توجه به افزایش روز افزون نارسایی قلبی نسبت به دو دهه گذشته در این بررسی سعی شده است علل بستری شدن مجدد بیماران نارسایی قلبی مورد مطالعه قرار گیرد.مهمترین نکته در این بررسی تعیین عوامل تشدید کننده نارسایی قلبی در این بیماران بوده است.
مواد و روش ها : یکصد و چهل بیمار بستری شده با تشخیص نارسایی قلبی در یک بیمارستان بزرگ عمومی بر اساس New data و case study‌ و به روش آینده نگر مورد مطالعه قرار گرفته اند. نمونه آماری مورد مطالعه شامل 111 بیمار مرد و 29 بیمار زن بوده اند که از این تعداد 44 درصد مردان و 38 درصد زنان شهرنشین و بقیه روستایی بوده اند. سن متوسط افراد ( 2/12 ± 8/64( بوده است. متوسط زمان از نظر شروع علائم 8/3 سال بوده،در این مدت بطور متوسط بیماران چهاربار در بیمارستان بستری شده اند.
نتایج : عوامل مستعدکننده‌که باعث عدم جبران نارسایی قلبی و درنتیحه بستری‌شدن مجددبیماران شده بود در76/97 درصد بیماران شناسایی شده است که عدم قبول درمان چه بصورت عدم رعایت رژیم غذایی و یا عدم مصرف تمام و یا قسمتی از داروی تجویز شده و یا هر دوی این موارد با هم در 6/38 درصد بیماران مشاهده گردید و بعنوان شایعترین فاکتور مساعدکننده نارسایی قلبی شناخته شد.عوامل مستعد کننده دیگر به ترتیب شیوع:آنمی(35 درصد)، آریتمی(33درصد)، فشارخون افزایش یافته و کنترل نشده(22درصد)،عفونت ریوی (21درصد)،تجویز داروی نامناسب(15درصد) استرس روحی و روانی(15درصد)، انفارکتوس حاد (4/6درصد)، فعالیت فیزیکی بیش از حد (3/4 درصد) مسافرت طولانی (9/2 درصد)، عفونتهای سایر اعضاء بغیر از ریه (2درصد)، علل ایاتروژنیک و تیروتوکسیکوز (هرکدام با شیوع 2درصد)، مولتیپل میلوما و تشدید بیماری غیرقلبی (7/0 درصد).
استنتاج : با توجه به آمارهای بیان شده اگر بخواهیم پذیرش بیمارستانی را بعلت تشدید و عدم جبران نارسایی قلبی را به حداقل برسانیم یکی از ساده ترین و قابل اجرا ترین روش تأکید در مصرف داروهای تجویز شده و شناساندن انواع داروی مصرفی به بیمار و توصیه های لازم در مورد رژیم غذایی و رعایت رژیم کم نمک در این بیماران می باشد.
متن کامل [PDF 187 kb]   (15902 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.