دوره 27، شماره 154 - ( آبان 1396 )                   جلد 27 شماره 154 صفحات 72-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6045 مشاهده)

مقدمه:یکی ازعوامل شایع عفونت معده هلیکوباکترپیلوری  می باشد. مشخص شده است که سویه های تایپ I ، که در ژنوم آنها جزیره پاتوژنیسیته cag وجود دارد، بیشتر منجر به زخم‌های پپتیک و سرطان می گردند.استفاده از آنتی بیوتیک ها یکی از راههای درمان این عفونت می باشد و مقاومت دارویی یکی از مهم ترین عوامل شکست این روش درمانی می باشد.هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و وجود ژن cagA درسویه های هلیکوباکترپیلوری جداشده از بیماران می باشد.

موادوروش ها: این مطالعه برروی 86 بیمار مراجعه کننده انجام شد.نمونه اندوسکوپی جهت انجام تست اوره آز سریع وکشت وتهیه بلوک پارافینه به منظور مشاهده ی لام بافتی و انجامPCR  صورت گرفت. نمونه در محیط کشت مختلف و ایجاد کلنی حاصل ،با استفاده از تست کاتالازواکسیداز تایید گردیدند. سپس آنتی بیوگرام از نمونه ها انجام گردید.

یافته ها:نتایج نشان  که درتست اوره آز سریع3/45% افراد ،مشاهده ی لام بافتی 4/53% وانجام کشت نفر9/55% مثبت می باشند.وتست PCR 2/80% بیماران را به خود اختصاص می دهد. بررسی نمونه هااز نظرژنcagA به میزان (56/69%) دارای ژن cagA مثبت می باشند. از بین بیماران مراجعه کننده کشت مثبت به ترتیب بیشترین مقاومت،به مترونیدازول وآموکسیسیلین وسیپروفلوکسازین وکلاریترومایسین و فورازولیدین و کمترین تتراسایکلین می باشند.

نتیجه گیری:روش PCR روش مناسب تری از روش های دیگر در این مطالعه می باشد. درکشور های در حال توسعه میزان شیوع این میکروارگانیسم بالا است از جمله کشور ایران و مقاومت به مترونیدازول ازهمه ی آنتی بیوتیک ها بیشتر می باشد.

متن کامل [PDF 346 kb]   (1679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.