دوره 27، شماره 153 - ( مهر 1396 )                   جلد 27 شماره 153 صفحات 73-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5350 مشاهده)
سابقه و هدف: علایم سندرم تونل کارپ شامل درد و پارستزی شبانه است. همراهی افسردگی با درد نوروپاتیک و بیخوابی (به علت رخ دادن درد در شب) بر کیفیت زندگی و پاسخ به درمان بیماران اثر دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی همزمانی این دو اختلال صورت پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی_مقطعی، 79 بیمار مبتلا به سندرم تونل کارپ مراجعهکننده به بخش الکترودیاگنوستیک بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان در سال 1393 وارد مطالعه شدند. یافتههای دموگرافیک از طریق چک لیست و میزان افسردگی و اضطراب از طریق پرسشنامههای افسردگی و اضطراب بک جمعآوری شدند. جهت آنالیز دادهها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 استفاده شد. سطح معنیداری در آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: در افراد مورد بررسی 11 نفر (9/13 درصد) مبتلا به افسردگی متوسط و 17 نفر (5/21 درصد) مبتلا به افسردگی شدید بودند. 26 نفر (9/32 درصد) از بیماران دارای اضطراب متوسط و 17 نفر (5/21 درصد) دارای اضطراب شدید بودند. بین میزان افسردگی و اضطراب با شدت بیماری ارتباط معنیداری یافت نشد، در حالی که میزان افسردگی و اضطراب در بیماران کارمند نسبت به سایر مشاغل مورد بررسی و همچنین افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بهصورت معنیداری کمتر بود.
استنتاج: طبق نتایج حاصل از مطالعه اخیر، میزان افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپ بیشتر از میزانهای گزارش شده در جمعیت عمومی است.
 
واژه‌های کلیدی: سندرم تونل کارپ، افسردگی، اضطراب
متن کامل [PDF 241 kb]   (1455 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.