دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 )                   جلد 26 شماره 145 صفحات 402-398 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behzadnia S, Arabi M, Davoudi A, Emadian T. Knowledge and Attitude of General Physicians on Oral Rehydration Therapy in Mazandaran Province, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (145) :398-402
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9495-fa.html
بهزادنیا سالار، اعرابی محسن، داودی علیرضا، عمادیان طاهره. ارزیابی آگاهی و نگرش پزشکان عمومی استان مازندران از مایع درمانی خوراکی در اسهال حاد کودکان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (145) :398-402

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9495-fa.html


چکیده:   (5923 مشاهده)

سابقه و هدف:ORT برای درمان اسهال حاد کودکان در موارد کم آبی خفیف و متوسط توصیه شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح آگاهی و نگرش پزشکان عمومی شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس بیمارستان‌های استان مازندران از مایع درمانی خوراکی در اسهال حاد کودکان انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی در سال 93-94، 258 پزشک به صورت نمونه‌گیری تصادفی از سراسر استان انتخاب شدند و پرسشنامه‌ای حاوی شناخت قابلیت‌ها، روش ارزیابی بیماران، برخورد با عوارض، روش اجرای پروتکل کشوری و پروتکل درمانی WHO توسط آن‌ها تمکیل شد.

یافته‌ها: در مطالعه حاضر، 6/27 درصد از پزشکان، دوره آموزشی در رابطه با مایع درمانی خوراکی گذرانده بودند که اطلاعات آن‌ها در مورد برخورد با اسهال حاد به شکل معنی‌داری بالاتر از افراد فاقد سابقه شرکت در دوره آموزشی بود (009/0p=). بیش از 50 درصد پزشکان استان در زمینه‌هایی مثل تجویز مناسب ORS و انجام ORT، استفاده از آنتی‌بیوتیک و درمان کم‌آبی در منزل اطلاعات مناسب داشتند، اما در مورد پروتکل جدید ORT اطلاعات بیش از 50 درصد پزشکان نادرست بود. شایع‌ترین علل عدم استفاده از ORT در بین پزشکان، پاسخ سریع‌تر مایع درمانی وریدی و عدم مقبولیت ORT از سوی خانواده‌ها بیان شد.

استنتاج: با توجه به این که در مطالعه ما تنها حدود یک سوم پزشکان دوره آموزشی در رابطه با مایع درمانی خوراکی را گذرانده بودند، به نظر می‌رسد این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی جهت مشارکت تعداد بیش‌تری از پزشکان در این کلاس‌ها می باشد.

متن کامل [PDF 339 kb]   (1312 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb