دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 ) | جلد 26 شماره 145 صفحات 234-247 | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabestani M R, Tahmasebi H, Zeyni B. Diagnostic Value of Melting Curve Analysis Based on Multiplex-Real Time PCR in Identification of Enterococci Species . J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 26 (145) :234-247
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9503-fa.html
عربستانی محمد رضا، طهماسبی حامد، زینی بهروز. تعیین ارزش تشخیصی روش آنالیز منحنی ذوب مبتنی بر Multiplex Real time برای شناسایی گونه های انتروکوکوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (145) :234-247

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9503-fa.html


چکیده:   (1385 مشاهده)

سابقه و هدف: انتروکوکوسها می‌توانند سبب آلوده شدن فرآورده ‌ای غذایی شوند. هدف از این پژوهش، جداسازی گونه‌های مختلف انتروکوکوس بر اساس روش Curve Analyzing Melting مبتنی بر Real time PCR در نمونه‌های مواد غذایی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 138 نمونه مختلف (گوشت مرغ، گوشت قرمز، شیر، پنیر) آلوده به گونه‌های مختلف انتروکوک از مجموع 510 نمونه مورد بررسی از سطح شهر جمع‌آوری شد. شناسایی گونه‌های مختلف انتروکوکوس با هدف قرار دادن سایت‌های انحصاری در گونه‌های مختلف و طراحی پرایمرهای اختصاصی برای این نواحی بر اساس روشCurve Analizing Melting مبتنی بر Real time PCR صورت گرفت.

یافته‌ها: بر اساس آنالیز منحنی‌های ذوب به روش Real Time PCR، 84 ایزوله (86/60 درصد) انتروکوکوس فکالیس، 48 ایزوله (78/34 درصد) انتروکوکوس فاسیوم، 1 ایزوله (7/0 درصد) انتروکوکوس گالیناروم، 4 ایزوله (8/2 درصد) انتروکوکوس آویوم و 1 ایزوله (7/0 درصد) به عنوان انتروکوکوس کاسلی فلاووس شناسایی شدند. بیش‌ترین فراوانی ایزوله‌های انتروکوک به دست آمده مربوط به نمونه‌های گوشت مرغ با 29 نمونه (63/24 درصد) و گوشت قرمز با 21 نمونه (44/51 درصد) بود. هم‌چنین با قرار دادن نتایج حاصل از تعیین توالی آزمون PCR به عنوان شاخص استاندارد، حساسیت و ویژگی روش فنوتیپی برای انتروکوکوس فکالیس به ترتیب 78/94 درصد و 74/90 درصد، برای انتروکوکوس فاسیوم 13/89 درصد و 77/97 درصد، برای انتروکوکوس گالیناروم 50 درصد و 52/98 درصد، برای انتروکوکوس آویوم 66/66 درصد و 52/98 درصد و برای انتروکوکوس کاسلی فلاووس 50 درصد و 56/98 درصد به دست آمد. ارتباط معنی‌داری بین نوع نمونه و پراکنش گونه‌های انتروکوکوس مشاهده شد (05/0p≤).

استنتاج: باتوجه به گستردگی و خطاپذیر بودن روشهای فنوتیپی در تعیین گونه انتروکوکوسها ، و حسایت و ویژگی پایین این روش، استفاده از یک روش حساس و سریع الزامی است.

واژه‌های کلیدی: انتروکوکوس، Real-Time PCR، Curve Analyzing Melting
متن کامل [PDF 905 kb]   (1399 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb