دوره 27، شماره 151 - ( مرداد 1396 )                   جلد 27 شماره 151 صفحات 32-40 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofighi Z, Mohamadi H, Shokrzadeh M, Ghahremani M H, Noori S, Habibi E. Cytotoxic Effect of Hydro-Alcoholic Extract of Crocus caspius on Breast Caner Cell Lines. J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 27 (151) :32-40
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9569-fa.html
توفیقی زهرا، محمدی حمیدرضا، شکرزاده محمد، قهرمانی محمد حسین، نوری سجاد، حبیبی عمران. مطالعه سمیت سلولی عصاره هیدروالکلی گیاه زعفران خزری بر رده سلول‌های سرطانی سینه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1396; 27 (151) :32-40

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9569-fa.html


چکیده:   (739 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان سینه شایعترین نوع سرطان بین خانمها میباشد و هر سال حدود یک میلیون نفر به این بیماری مبتلا میشوند. محققین در جستجو ترکیبات ضدسرطان از منابع طبیعی میباشند. مطالعه حاضر به بررسی اثر سایتوتوکسیک عصاره گل زعفران خزری بر ردههای سلول سرطان سینه و نرمال، تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره میپردازد.
مواد و روشها: گلهای زعفران خزری، در پائیز 93 از ارتفاعات جنگلی شهرستان نکا استان مازندران جمعآوری شد. پس از خشک و خرد شدن، عصارهگیری به روش ماسراسیون و با حلال متانول 80 درصد طی 48 ساعت با 3 مرتبه تکرار صورت گرفت. عصاره جمعآوری و تحت خلا و حرارت کم تغلیظ شد. اثر سایتوتوکسیک عصاره حاصل روی ردههای سلول سرطان سینه MCF7، 4T1 وSKBR3 و سلول نرمال فیبروبلاست موش سوئیسی (NIH/3T3) مورد بررسی و با استفاده از روش MTT و Tripan blue فاکتور IC50 اندازهگیری شد (بر هر رده سلولی، غلظتهای 1، 50، 100، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره آزمایش گردید).
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره گل زعفران خزری اثر سایتوتوکسیک قابل توجهی نداشته است. از طرف دیگر مقدار فنول تام (35/4 ± 25/238 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره خشک) و مقدار فلاونوئید تام (24/6± 41/85 میلی¬گرم کوئرستین بر گرم عصاره خشک) گل زعفران خزری قابل توجه می¬باشد.
استنتاج: ترکیبات موثر موجود در این عصاره، فاقد خاصیت سایتوتوکسیک موثر میباشند و پیشنهاد میگردد در مطالعات بعد با توجه به پروفایل ترکیبات فنولیک و فلاونوئیدی آن، بررسیهای بیشتری روی خاصیت پیشگیریکننده و محافظتی عصاره گل زعفران خزری در برابر سرطان صورت گیرد.
 
متن کامل [PDF 385 kb]   (164 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb