دوره 16، شماره 51 - ( فروردین 1385 )                   جلد 16 شماره 51 صفحات 80-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12226 مشاهده)
سابقه و هدف: دختران نوجوان به عنوان مادران آینده سهم به سزایی در پرورش نسلی سالم و پویا بر عهده دارند و توجه به وضعیت تغذیه آنها دارای اهمیت می باشد هدف از این مطالعه تعیین ارتباط وضعیت نمایه توده بدن (BMI)، (که به عنوان شاخصی جهت تعیین وضعیت تغذیه به کار می رود) با عوامل اقتصادی اجتماعی در دختران نوجوان می باشد.
مواد و روش ها: 240 دختر نوجوان 14 تا 18 ساله از دبیرستان های شهر ساری به طور تصادفی انتخاب شدند قد و وزن اندازه گیری شد و نمایه توده بدن (BMI) به‌دست آمد و با صدک BMI برای سن مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) مقایسه گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه، جمع‌آوری و با آزمون ‌آماری فیشر تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بین تعداد افراد خانواده با وضعیت BMI دختران نوجوان ارتباط آماری معنی داری وجود داشت اما بین میزان تحصیلات پدر و مادر و وضعیت اقتصادی خانواده با BMI دختران ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
استنتاج: در ایران به عنوان کشوری در حال توسعه، خانواده های پرجمعیت می توانند بر وضعیت BMI (نشانگر وضعیت تغذیه) افراد نقش مهمی داشته باشند، هم چنین جهت تهیه یک استاندارد مناسب برای تعیین دقیق وضعیت اقتصادی اجتماعی افراد کشور مطالعات گسترده اپیدمیولوژیکی ضروری است.
متن کامل [PDF 145 kb]   (3042 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.