دوره 27، شماره 153 - ( مهر 1396 )                   جلد 27 شماره 153 صفحات 123-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Montahaedargah S, Moradi P, Ebrahimzadeh M A. Evaluation of Antioxidant Activity of Vicia hirsuta and the Effect of Extraction Method . J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 27 (153) :123-128
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9762-fa.html
منتهای درگاه سمیرا، مرادی پژمان، ابراهیم زاده محمد علی. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی ماشک معمولی(Vicia hirsuta)، اهمیت روش استخراج . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1396; 27 (153) :123-128

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9762-fa.html


چکیده:   (1878 مشاهده)

سابقه و هدف: جنس Vicia (Papilionaceae) دارای 45 گونه در ایران است. این تحقیق بهمنظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه ماشک معمولی V. hirsuta طراحی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، کارایی سه روش استخراج خیساندن، سوکسله و اولتراسونیک، بهمنظور استخراج مواد آنتی اکسیدان مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتیاکسیدانی با چهار روش مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازهگیری شد. داده ها با نرم افزار گراف پد پریسم 5 آنالیز شد.
یافتهها: عصاره سوکسله بالاترین میزان تام فنلی و فلاونوئیدی را داشت. در به دام اندازی رادیکال DPPH همین عصاره بالاترین فعالیت را نشان داد که اختلاف معنیداری با سایر عصارهها داشت (01/0 p<). این عصاره بهترین فعالیت را در به داماندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید از خود نشان داد µg/ml 1/9 ±  4/377 =IC50. در تست احیا کنندگی، عصارهها اثر مشابهی نشان دادند (05/0 p>). در تست شلاتهکنندگی آهن، روش خیساندن بالاترین فعالیت را نشان داد.
استنتاج: روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. روش سوکسله بهعنوان مناسبترین روش انتخاب شد.
 

واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید، ماشک
متن کامل [PDF 235 kb]   (331 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb