دوره 27، شماره 147 - ( فروردین 1396 ) | جلد 27 شماره 147 صفحات 75-86 | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasekhi Kazeruni A, Hosseini E. Effect of Bitter Almond Gum (Amygdalus scoparia Spach) on the Survival of Lactobacillus acidophilus La5 in Tomato Juice during Refrigeration Storage and Exposure to Simulated Gastric Juice. J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 27 (147) :75-86
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9817-fa.html
راسخی کازرونی اسما، حسینی ابراهیم. تأثیر صمغ بادام‌کوهی (Amygdalus scoparia Spach) بر زنده‌مانی Lactobacillus acidophilus La5 در آب گوجه‌فرنگی، در طول نگهداری در یخچال و قرار گرفتن در معرض سیستم شبیه‌سازی‌شده شیره گوارشی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1396; 27 (147) :75-86

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9817-fa.html


چکیده:   (403 مشاهده)

سابقه و هدف: به‌طور سنتی، پروبیوتیکها به‌صورت گسترده‌ به فرآورده‌های لبنی افزوده می‌شوند. دو مشکل عمده محصولات لبنی، حساسیت به پروتئین شیر و تحمل‌نکردن لاکتوز می‌باشد که مصرف آن را محدود کرده است. امروزه نوشیدنی‌هایی بر پایه آب‌میوه یا سبزی میتوانند بستر مناسبی برای رساندن پروبیوتیکها به مصرف‌کننده باشند. در این مطالعه، امکان تولید نوشیدنی آب گوجهفرنگی پروبیوتیک به‌وسیله تخمیر، توسط باکتری پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus La5 و در حضور صمغ کامل یا فاز محلول صمغ بادام‌کوهی (SBAG) به‌عنوان پریبیوتیک، بررسی شد. درادامه، زندهمانی سلولهای پروبیوتیک در این نوشیدنی غیرلبنی و مقاومت آن‌ها نسبت به شرایط شبیهسازیشده شیره گوارشی، ارزیابی گردید.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه، زنده‌مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 در پنج تیمار آب گوجه‌فرنگی حاوی مقادیر 5/0 و 1 درصد (w/v) فاز محلول صمغ بادام‌کوهی، آب گوجه‌فرنگی حاوی مقادیر 5/0 و 1 درصد (w/v) صمغ کامل بادام‌کوهی (WBAG)، آب گوجه‌فرنگی (به‌عنوان کنترل) در طول 48 ساعت تخمیر (37 درجه سانتیگراد) و 14 روز نگهداری در یخچال (4 درجه سانتیگراد) ارزیابی شدند. همه نمونه‌ها پس از 7 روز
نگهداری در یخچال (4 درجه سانتیگراد) به مدت 90 دقیقه در معرض شیره شبیه‌سازی‌شده گوارشی (SGJ) قرار گرفتند.

یافته‌ها: نوشیدنی گوجه‌فرنگی حاوی 1 درصد SBAG در مقایسه با دیگر تیمارها، تأثیر بیشتری بر زنده‌مانی سلول‌ها پس از قرارگرفتن در معرض SGJ داشت. همچنین، نمونه‌های حاوی فاز محلول صمغ بادام‌کوهی، اثر پریبیوتیکی بیشتری نسبت به صمغ کامل از خود نشان داد. استفاده از آب گوجه‌فرنگی برای تولید محصول پروبیوتیک، اثر حسی نامطلوبی را در محصول نهایی ایجاد نمی‌کند.

استنتاج: بنا بر نتایج به‌دست ‌آمده، فاز محلول صمغ بادام‌کوهی سبب افزایش زنده‌مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 میشود و می‌تواند یک پروبیوتیک مناسب برای آب گوجه‌فرنگی پری‌بیوتیک باشد.

متن کامل [PDF 339 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: غدد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb