دوره 27، شماره 147 - ( فروردین 1396 ) | جلد 27 شماره 147 صفحات 392-397 | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghpour M, Mokhtari A, Gorgin M. In-Vitro Evaluation of the Antibacterial Effect of Orange Peel Extract (Citrus sinensis peel) . J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 27 (147) :392-397
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9840-fa.html
صادقپور مجید، مختاری علیرضا، گرگین مریم. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی پوست پرتقال (Peel Citrus sinensis) در شرایط آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1396; 27 (147) :392-397

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9840-fa.html


چکیده:   (471 مشاهده)

سابقه و هدف: عفونت‌های باکتریایی روده‌ای با تجویز آنتی‌بیوتیک قابل‌درمان‌ هستند؛ ولی گزارش‌هایی مبنی بر تأثیرات گیاهان دارویی در ناراحتی‌های گوارشی نیز وجود دارد که با افزایش روزافزون مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی باکتریایی، استفاده از آن‌ها را ترغیب می‌کند. هدف از این تحقیق، بررسی شدت اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی پوست پرتقال است.

مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری پوست پرتقال و شناسایی آن، عصاره متانولی با روش ماسراسیون (Maceration) تهیه شد و اثر آن علیه سویه‌های استاندارد باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس (aureus Staphylococcus)، باسیلوس سرئوس (cereus Bacillus)، کلبسیلا پنومونیه (Klebsiell pneumoniae)، سودوموناس آئروژینوزا (aeruginosa Pseudomonas) و سالمونلا اینتریتیدیس (enteritidis Salmonella) با استفاده از روش میکرودایلوشن (گوده پلیت) در محیط BHI براث (Brain Heart Infusion broth) بررسی و مطالعه گردید.

یافتهها: همه سویه‌های استاندارد باکتری‌ها در گوده ابتدایی، حساس به این عصاره بودند؛ ولی حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC Minimum Inhibitory Concentration:) در جنس‌های گوناگون، متفاوت دیده شد. در گروه اول حساس‌ترین باکتری، باسیلوس سرئوس مشاهده شد؛ زیرا ml/lµ 12/3 =MIC از عصاره را دریافت کرده بود. در گروه دوم جنس‌های استافیلوکوکوس و سالمونلا بیان شده‌اند؛ زیرا ml/lµ 25/6 =MIC از عصاره را شامل می‌شود. در گروه سوم که جنس‌های کلبسیلا و سودوموناس هستند، مقاوم‌ترین موارد بیان شده‌اند، ml/lµ 5/12 =MIC از عصاره را دریافت کرده‌اند.

استنتاج: تحقیق در مورد محصولات طبیعی که مصرف آن‌ها در طب سنتی برای ناراحتی‌های گوارشی مرسوم بوده، ازنظر فعالیت ضدباکتریایی و تنظیم فلور میکروبی باارزش است. در این پژوهش مشخص گردید که پوست پرتقال می‌تواند رشد بسیاری از باکتری‌ها را در شرایط آزمایشگاهی مهار کند.

متن کامل [PDF 344 kb]   (136 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb