دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 142-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafati Chaleshtori R, Mazroii Arani N, Taghizadeh M, Sharafati Chaleshtori F. Antibiotic Resistance Pattern of Salmonella Isolated from Hamburgers and Detection of their Sensitivity to Some Essential Oils . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :136-142
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9953-fa.html
شرافتی چالشتری رضا، مزروعی آرانی نوید، تقی زاده محسن، شرافتی چالشتری فرهاد. تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلای جدا شده از همبرگر و حساسیت آن ها به تعدادی از اسانس ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :136-142

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9953-fa.html


چکیده:   (6165 مشاهده)

سابقه و هدف: افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی سبب افزایش استفاده از گیاهان دارویی با اثرات جانبی کم به جای داروهای معمول شده است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی همبرگرهای صنعتی به سالمونلا، تعیین الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی آن ها و حساسیت آن ها به اسانسهای باریجه، لیمو، رزماری، ژرانیوم، آویشن، زیره، نعنا، اکالیپتوس، لاوند، گلسرخ، ریحان و ترخون بوده است.

مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی از تیر سال 1394 تا تیر سال 1395 تعداد 100 نمونه همبرگر صنعتی به طور تصادفی از مکانهای فروش در کاشان خریداری و میزان شیوع سالمونلا به روش کشت بررسی شد. مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولههای جدا شده به روش دیسک دیفیوژن بررسی شدند. همچنین حساسیت ایزوله های جدا شده نسبت به 12 اسانس به روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن بررسی شدند.

یافتهها: 2 نمونه (2 درصد) از همبرگرها به سالمونلا آلوده بودند. یکی از آن‌ها دارای آنتی ژن سوماتیک O8 (گروه سرمی C2) و یکی از آنها در هیچ کدام از گروه های سرمی قرار نگرفت. دو ایزوله جدا شده 100 درصد به یک یا چند آنتی‌بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن مقاوم بودند. ایزوله‌ها مقاوم به بیش‌تر آنتی‌بیوتیک‌ها هم‌چون کلرامفنیکل، آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید، کانامایسین، سفتریاکسون و سفتازیدیم بوند. بیش‌ترین اثر مهاری رشد روی سالمونلاها توسط اسانس آویشن به ترتیب با حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی برابر 39/0 و 78/0 میلی گرم در میلی لیتر بود و میانگین قطر هاله رشد 18/1±67/23 میلی متر ایجاد شد.

استنتاج: مقاومت آنتی‌بیوتیکی سالمونلاهای جدا شده از همبرگرها بالا بود. اسانس‌های مورد استفاده دارای اثرات ضد­باکتریایی بالایی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های معمول داشتند و می‌توانند به عنوان گیاهان دارویی مفید استفاده شوند

متن کامل [PDF 226 kb]   (2044 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb