دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 175-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7718 مشاهده)

سابقه و هدف: سلولهای بنیادی جنینی به دلیل دارا بودن پتانسیلهای منحصر به فرد همواره مورد توجه پژوهشگران پزشکی بازساختی بوده است، هرچند در ابتدا محدودیت های ذاتی این منبع سلول بنیادی در کنار مسائل عقیدتی و اخلاقی استفاده از سلولهای بنیادی جنینی را در پژوهش های پزشکی بازساختی و سلول درمانی محدود ساخت. هدف از این مطالعه مروری بر پژوهش های صورت گرفته در استفاده از سلول های بنیادی جنینی در مطالعات کارآزمایی بالینی، مزایا، محدودیت ها و مسائل مخصوص به آن بوده است.

مواد و روشها: برای تدوین مقاله حاضر جست و جوی سرواژه های کلیدی Embryonic stem cell(eSC)، pluripotent stem cellوstem cell therapy از منابع اطلاعاتی معتبر شامل clinicaltrial.gov، Medline، Science direct، Scopus و سایر بانک مقالات صورت گرفت.

یافتهها: بررسی مطالعاتی که نتایج آنها منتشر گردیده است و مطالعات در حال اجرا که در Clinicaltrial.gov ثبت گردیدهاند، نشان میدهد مواردی هم چون توانایی بالای تکثیر و تمایز، ایمونوژنسیته پایین و میزان زنده مانی eSC از جمله موارد قابل توجه در استفاده از این سلول ها در مطالعات یاد شده می باشد.

استنتاج: در صورت تداوم پیشرفتهای رخ داده در زمینه کاربرد بالینی eSC، در آینده این منبع سلولی میتواند به عنوان یکی از منابع اصلی سلول بنیادی در کنار MSC و iPS در سلول درمانی بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد، با این وجود به دلیل حساسیت موضوع نیاز به بررسیهای دقیق تر و بیش تر در مطالعات کارآزمایی احساس می گردد.

متن کامل [PDF 379 kb]   (4330 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.