دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 186-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10554 مشاهده)

سابقه و هدف: هرچند در سالهای اخیر، اهمیت شبیهسازی بر اساس مبانی علمی توسط محققان و صاحب‌نظران مورد بحث قرار گرفته است، اما محاسن و معایب آن از جنبههای علمی و دینی کمتر مورد توجه مجامع علمی قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی محاسن و معایب شبیه‌سازی انسان از منظر علمی، حقوقی، اخلاقی، فقهی و کلامی است که به صورت پراکنده توسط محققین به‌ آن‌ها اشاره شده است.

مواد و روشها: در این بررسی مروری، اطلاعات مربوط به موضوع با کلید واژههای مرتبط در بخش گردآوری اطلاعات به روش مطالعه کتابخانه‌ای از مراکز دانشگاهی و حوزه علمیه قم و نجف و جستجوی اینترنتی با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی فارسی و لاتین معتبر و قابل استناد جمعآوری و نتایج در سه حوزه دیدگاهها، محاسن و معایب شبیهسازی در جداول طبقهبندی شد.

یافتهها: محاسن و معایب شبیهسازی انسان، دیدگاه‌های مختلف از جنبه‌های علمی و فقهی طرح و تبیین شده است. اما به‌ طور کلی همه دیدگاهها، شبیه‌سازی در انسان را به دلیل پیامدهای منفی آن نمیپذیرند.

استنتاج: با توجه به اهمیت موضوع شبیه سازی انسان و عوارض و تاثیرات آن لازم است کلیه مراحل عملیاتی تحت نظارت و کنترل مجامع علمی، فقهی معتبر و بر اساس قوانین و مقررات مصوب شده توسط دولتها باشد.

متن کامل [PDF 273 kb]   (3667 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.