جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای شبیه سازی

فرزانه رشیدی فکاری، معصومه کردی، سیدرضا مظلوم، طلعت خدیوزاده، محمود تارا، فریده اخلاقی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۳ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: خونریزی پس از زایمان مهم‏ترین عامل مرگ مادر است. ارتقای صلاحیت بالینی سبب افزایش کیفیت کار ماما و کاهش مرگ مادران می‏شود. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر آموزش سنتی، مبتنی بر وب و شبیه سازی بر صلاحیت بالینی دانشجویان مامایی در اداره‌ی خونریزی بعد از زایمان انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه، نیمه تجربی، روی۹۱ دانشجوی مامایی دانشکده پرستاری مامایی مشهد در سال۱۳۹۲ انجام شد. دانشجویان با استفاده از جدول اعداد تصادفی به سه گروه آموزش مبتنی بر وب، شبیه سازی و سنتی تقسیم شدند. آموزش درگروه مبتنی بر وب به مدت یک هفته از وب سایت آموزشی، در گروه شبیه‏سازی به مدت چهار ساعت در مرکز مهارت های بالینی و در گروه سنتی به مدت چهار ساعت بصورت سخنرانی به همراه پاورپوینت انجام شد.صلاحیت بالینی دانشجویان قبل و یک هفته بعد از مداخله با پرسشنامه وآزمون بالینی ساختارمند عینی سنجیده شد داده ها با آزمون های آماری توصیفی، تی زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: میانگین نمره صلاحیت بالینی دانشجویان قبل از آموزش در بین سه گروه اختلاف آماری معناداری نداشت(۳۲۶/۰
فرزانه رشیدی فکاری، معصومه کردی، سیدرضا مظلوم، فریده اخلاقی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۶ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: یکی از شایع‌ترین علل مرگ مادر در سراسر جهان، خونریزی پس از زایمان است. اکثر مرگ‌های مرتبط با خونریزی شدید، ناشی از تأخیر در تشخیص و اداره مناسب خونریزی بوده است. لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی دقت تخمین حجم خون ریزی بعد از زایمان با استفاده از خون مصنوعی، انجام شد مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۹۲ دانشجوی مامایی (ترم ۵ و ۷ کارشناسی، ۱ و ۳ کارشناسی ارشد) در دانشکده پرستاری مامایی در سال ۱۳۹۲، انجام شد. دانشجویان به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل فرم پرسشنامه و آزمون بالینی ساختارمند عینی بود. سپس با استفاده از خون مصنوعی، صحنه‌هایی، مشابه خون‌ریزی بعد از زایمان، در شش ایستگاه بازسازی شد. دانشجویان با مشاهده هر ایستگاه، حجم آن را تخمین و در فرم ثبت می‌کردند. نتایج با آزمون‌های آماری توصیفی، شاخص‌های مرکزی، پراکندگی و کای دو آنالیز شد. یافته‌ها: دقت تخمین صحیح چشمی حجم خونریزی پس از زایمان در دانشجویان مامایی مورد مطالعه بین ۲ تا ۲۰ درصد متغیر است. بررسی وضعیت تخمین چشمی نشان داد که حدود ۲۱/۴۰ درصد از دانشجویان مورد مطالعه تخمین کم‌تر از مقدار واقعی، ۳۴/۱۰ درصد تخمین صحیحی از مقدار واقعی و ۴۵/۴۹ درصد تخمین بیش‌تر از مقدار واقعی داشتند. استنتاج: تخمین دیداری حجم خون‌ریزی، در اغلب دانشجویان مورد مطالعه صحیح نبود. نیاز به برنامه‌ریزی مطلوب جهت کسب مهارت و صلاحیت در زمینه تخمین صحیح حجم خونریزی بعد از زایمان، وجود دارد، بنابراین مسئولین آموزشی دانشگاه‌ها باید به عنوان یک فوریت به بازنگری در کوریکوم درسی اقدام نمایند.
محمدباقر محمدی لائینی، محمد علی افضلی، شیرزاد غلامی،
دوره ۲۷، شماره ۱۴۸ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: هرچند در سالهای اخیر، اهمیت شبیهسازی بر اساس مبانی علمی توسط محققان و صاحب‌نظران مورد بحث قرار گرفته است، اما محاسن و معایب آن از جنبههای علمی و دینی کمتر مورد توجه مجامع علمی قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی محاسن و معایب شبیه‌سازی انسان از منظر علمی، حقوقی، اخلاقی، فقهی و کلامی است که به صورت پراکنده توسط محققین به‌ آن‌ها اشاره شده است.

مواد و روشها: در این بررسی مروری، اطلاعات مربوط به موضوع با کلید واژههای مرتبط در بخش گردآوری اطلاعات به روش مطالعه کتابخانه‌ای از مراکز دانشگاهی و حوزه علمیه قم و نجف و جستجوی اینترنتی با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی فارسی و لاتین معتبر و قابل استناد جمعآوری و نتایج در سه حوزه دیدگاهها، محاسن و معایب شبیهسازی در جداول طبقهبندی شد.

یافتهها: محاسن و معایب شبیهسازی انسان، دیدگاه‌های مختلف از جنبه‌های علمی و فقهی طرح و تبیین شده است. اما به‌ طور کلی همه دیدگاهها، شبیه‌سازی در انسان را به دلیل پیامدهای منفی آن نمیپذیرند.

استنتاج: با توجه به اهمیت موضوع شبیه سازی انسان و عوارض و تاثیرات آن لازم است کلیه مراحل عملیاتی تحت نظارت و کنترل مجامع علمی، فقهی معتبر و بر اساس قوانین و مقررات مصوب شده توسط دولتها باشد.


طیب پورفلاح، محمد سید ابوسعیدی، دانیال سیفی ماکرانی، احسان میهن دوست، سعید داودیان،
دوره ۲۹، شماره ۱۸۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: پرتودرمانی در کنترل و درمان سرطانها نقش مهمی دارد. ریهها یکی از ارگانهای در معرض خطر در پرتودرمانی سرطان مری میباشند. تفاوت بین توزیع دز محاسبه شده توسط سیستم طراحی درمان و دز واقعی رسیده به بیمار بستگی به الگوریتم محاسباتی سیستم طراحی درمان دارد که در ناهمگنیهایی مانند ریه، برجستهتر است. در این مطالعه، توزیع دز سیستم طراحی درمان با محاسبات مونت کارلو در دو بافت همگن و ناهمگن مقایسه شده است.
مواد و روشها: طرح درمان سه بعدی با استفاده از سیستم طراحی درمان CorPLAN از سیستم شتابدهنده خطی SIEMENS PRIMUS روی تصاویر CT انجام شد. از کد شبیهسازی EGSnrc monte carlo نیز برای همان شرایط استفاده شد. توزیع دز به دست آمده از شبیهسازی و سیستم طراحی درمان با استفاده از منحنی PDD و شاخص درصد اختلاف دز مقایسه شده است.
یافتهها: با توجه به نتایج، میزان خطا از سیستم طراحی درمان در بافت همگن کمتر از ۳ درصد بود، در حالی که خطای محاسباتی در ناهمگنی ریه بیش از مقدار استاندارد ۵ درصد اریابی شده است.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که دقت سیستم طراحی درمان CorPLAN در بافت همگن بیش از ناهمگنی ریه است و این مورد باید در کلینیک مورد بررسی قرار گیرد. همچنین میتوان از کد مونت کارلو برای شبیهسازی و ارزیابی توزیع دز در رادیوتراپی استفاده کرد و در مواردی که اندازهگیری عملی برخی پارامترهای دزیمتریک غیرممکن یا دشوار باشد، میتوان از این کد برای پیشبینی و بهینهسازی طرحهای درمانی استفاده نمود.

فاطمه زمانی، احترام السادات ایلالی، فروزان الیاسی، علی اصغر نادی قرا، زهره ترقی،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۲ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: خستگی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری آسم است. استفاده از روشهای غیردارویی در سالمندان اولویت بیشتری دارد. تجسم هدایت شده تکنیکی مبتنی بر ذهن- بدن است و در کاهش مشکلات فیزیولوژیک موثر است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر تجسم هدایت شده بر خستگی و کنترل آسم سالمندان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، ۹۰ سالمند مبتلا به آسم مراجعهکننده به درمانگاه داخلی بیمارستان امام خمینی(ره) ساری و رازی قایمشهر در سال ۱۳۹۹ با روش بلوکبندی تصادفی به دو گروه ۴۵ نفره کنترل و آزمون اختصاص یافتند. بیماران گروه آزمون، فایل صوتی ۱۲دقیقهای تجسم هدایت شده را بهمدت ۶ هفته، دو بار در روز (غیر از پنجشنبه و جمعه)، گوش کردند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه مشخصات جمعیتشناختی، پرسشنامه کنترل آسم و مقیاس شدت خستگی بود. دادهها با نرمافزار۲۴SPSS با آزمونهای آماری من ویتنی، ویلکاکسون و کای دو تحلیل شدند.
یافتهها: در نهایت ۸۰ سالمند تحلیل شدند. پس از ۶ هفته، نمره خستگی در گروه مداخله از ۶/۶۵ ± ۳۸/۱۱ به۶/۷۴ ±۳۳/۱۰
 کاهش یافت(۰/۰۰۱P<). اما تغییر نمره در گروه کنترل معنیدار نبود (از ۶/۶۰ ± ۳۷/۹۶ به ۶/۴۲ ± ۳۸/۱۷) (۰/۰۵۹=P). پس از ۶ هفته، نمره کنترل آسم در گروه آزمون از ۳/۴ ± ۱۴/۲۲ به ۴/۷۸ ±۱۷/۹۰ افزایش یافت(۰/۰۰۱P<)، اما تغییر نمره در گروه کنترل معنیدار نبود (از ۴/۶۶ ± ۱۷/۷۷به ۴/۵۰ ± ۱۷/۸۳)(۰/۲۲۶=P).
استنتاج: بهنظر میرسد تجسم هدایت شده بهعنوان یک روش غیردارویی منجر به بهبود کنترل آسم و کاهش خستگی سالمندان مبتلا به آسم میشود. اجرای چنین روشهایی توسط ارایه دهندگان خدمات سلامت توصیه میشود.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۵N۲۰۱۶۰۵۲۷۰۲۸۱۰۱IRCT

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb