TY - JOUR T1 - Effect of galactose and fructose as replacement of glucose in culture medium on the development of 2- cell mouse embryos in vitro TT - بررسی اثر گالاکتوز و فروکتوز به عنوان جایگزین گلوکز در محیط کشت بر تکوین جنین های دو سلولی موش در محیط آزمایشگاه (In vitro) JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VL - 12 IS - 36 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-321-fa.html Y1 - 2002 SP - 1 EP - 8 KW - Galactose KW - Fructose KW - Growth and Ëmbryonic KW - Fertilization in vitro N2 - سابقه و هدف: منابع انرژی نقش مهمی را در تکوین جنین های قبل از لانه گزینی بر عهده دارند. یکی از مهمترین منابع تامین کننده انرژی، گلوکز می باشد که تاثیر آن در مراحل مختلف تکوین جنین مورد تحقیق بسیار قرار گرفته است. از آنجایی که فروکتوز و گالاکتوز از ایزومرهای مهم گلوکز می باشند و مطالعات کمی در خصوص تاثیر آنها بر تکوین جنین در محیط آزمایشگاه انجام گرفته است، لذا این مطالعه علاوه بر بررسی مجدد تاثیر گلوکز بر رشد و نمو جنین، تاثیر این دو ایزومر را به عنوان جایگزینی برای گلوکز در محیط کشت مورد بررسی قرار می دهد.مواد و روش ها: موش های سفید سوییسی بعد از تحریک تخمک گذاری توسط هورمون HMG و HCG و جفت گذاری 48 تا 50 ساعت بعد از آخرین تزریق، کشته شده و جنین های دو سلولی به وسیله فلاشینگ از لوله های رحمی آنها جمع آوری شدند. جنین ها به طور تصادفی به محیط های کشت موردنظر انتقال داده شده و تا مرحله هچینگ(خروج از زونا پلوسیدا) کشت داده شدند. در این تحقیق محیط های کشتT6 حاوی گلوکز(T6+g1) ، T6 حاوی گالاکتوز (T6+gal)، T6 حاوی فروکتوز (T6+fr) و‏T6 بدون هگزوز(T6-h) مورد استفاده قرار گرفتند.یافته ها: درصد جنین های رسیده به مرحله بلاستوسیست در محیط های کشت فوق به ترتیب 25/91، 09/67، 85/92 و 92/70 بود. همچنین به ترتیب 82/40، 21/25، 85/42 و 46/23 درصد از جنین ها بعد از 72 ساعت به مرحله هچینگ رسیدند. درصد جنین های بلاستوسیست و هچینگ در محیطT6+g1 و T6+ fr به طور معنی داری بیشتر از محیط T6+gal و T6-h بود (p M3 ER -