%0 Journal Article %A Zamani, A %A Kabirzadeh, A %A Khademloo, M %A Hashemi Maad, M %T Frequency of blood transfusion and its products in Emam Hospital of Sari %J Journal of Mazandaran University of Medical Sciences %V 18 %N 67 %U http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-497-fa.html %R %D 2008 %K blood transfusion, cross matched, blood group, hemoglobin, cost, %X سابقه و هدف: خون یک منبع حیات بخش است که جانشین ندارد. محدودیت زمان نگهداری و همچنین فرآیند هایی مانند آزمون های غربالگری سلامت خون، تعیین گروه، کراسماچ که مستلزم هزینه های پرسنلی و تجهیزات آزمایشگاهی می باشد، بر اهمیت نحوه صحیح درخواست و مصرف مناسب آن می افزاید.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد. تعداد نمونه 500 نفر برآورد و بیماران با عمل الکتیو به صورت سرشماری بررسی گردیدند. متغیر های مورد بررسی در چک لیست ثبت و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز و نسبت خون کراسماچ شده به ترانسفوزیون کمتر از 1.5 واحد استاندارد محسوب شد.یافته ها: نتایج نشان داد که از 500 بیمار وارد شده در مطالعه، فقط تعداد 80 نفر (16 درصد) خون دریافت داشته که مقدار متوسط هموگلوبین در بیمارانی که خون دریافت داشته اند 12.45 و مقدار فرآورده مصرف شده 325 واحد که 15 واحد پلاکت و مابقی خون کامل و گلبول فشرده بود. متوسط مقدار خونریزی در بیماران دریافت کننده خون 822 میلی لیتر و در بقیه 424 بود.بحث: در این مطالعه نسبت کراسماچ به ترانسفوزیون خون و فرآورده های آن 4 برابر بیشتر بود. با توجه به هزینه های تولید، نگهداری، جداسازی فرآورده ها، انتقال تا محل بیمارستان، و همچنین هزینه های کراسماچ اعم از آزمایشگاهی و نیروی انسانی، واقعی کردن درخواست ها و کراسماچ بر مبنای نیاز سنجی های علمی توصیه می گردد. %> http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-497-fa.pdf %P 91-95 %& 91 %! %9 Research(Original) %L A-10-1-497 %+ %G eng %@ 1735-9260 %[ 2008