AU - Montahaedargah, Samira AU - Moradi, Pezhman AU - Ebrahimzadeh, Mohammad Ali TI - Evaluation of Antioxidant Activity of Vicia hirsuta and the Effect of Extraction Method PT - JOURNAL ARTICLE TA - J-Mazand-Univ-Med-Sci JN - J-Mazand-Univ-Med-Sci VO - 27 VI - 153 IP - 153 4099 - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9762-fa.html 4100 - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9762-fa.pdf SO - J-Mazand-Univ-Med-Sci 153 AB  - سابقه و هدف: جنس Vicia (Papilionaceae) دارای 45 گونه در ایران است. این تحقیق به‌منظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه ماشک معمولی V. hirsuta طراحی شده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، کارایی سه روش استخراج خیساندن، سوکسله و اولتراسونیک، به‌منظور استخراج مواد آنتی اکسیدان مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با چهار روش مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه‌گیری شد. داده ها با نرم افزار گراف پد پریسم 5 آنالیز شد. یافته‌ها: عصاره سوکسله بالاترین میزان تام فنلی و فلاونوئیدی را داشت. در به دام اندازی رادیکال DPPH همین عصاره بالاترین فعالیت را نشان داد که اختلاف معنی‌داری با سایر عصاره‌ها داشت (01/0 p<). این عصاره بهترین فعالیت را در به دام‌اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید از خود نشان داد µg/ml 1/9 ± 4/377 =IC50. در تست احیا کنندگی، عصاره‌ها اثر مشابهی نشان دادند (05/0 p>). در تست شلاته‌کنندگی آهن، روش خیساندن بالاترین فعالیت را نشان داد. استنتاج: روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. روش سوکسله به‌عنوان مناسب‌ترین روش انتخاب شد. CP - IRAN IN - Professor, Pharmaceutical Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran LG - eng PB - J-Mazand-Univ-Med-Sci PG - 123 PT - Brief Report YR - 2017