TY - JOUR T1 - A Review on Antibiotic Residues in Animal-derived Foods in Iran over the Last Thirty Years TT - مروری برآلودگی فراورده های غذایی با منشا دامی به باقی مانده‌های آنتی بیوتیکی طی سه دهه اخیر در ایران JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VL - 24 IS - 119 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4761-fa.html Y1 - 2014 SP - 213 EP - 222 KW - Antibiotic residues KW - allergic reactions KW - food products N2 - امروزه مصرف فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی که ممکن است حاوی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی باشند، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. از مهم‌ترین خطر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی، بروز مقاومت دارویی در برابر باکتری‌های پاتوژن در بدن مصرف‌کنندگان می‌باشد.بررسی حاضر مروری جامع است که در آن مطالعات صورت گرفته طی سی سال گذشته در ایران، روی مواد غذایی با منشا دامی، از لحاظ حضور و تعیین بقایای آنتی‌بیوتیکی و با استفاده از روش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این اطلاعات از پایگاه‌های جست‌وجوی PubMed، ScienceDirect،SID ،MagIran و سایر بانک مقالات جمع‌آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.مشاهده بقایای آنتی‌بیوتیکی بالا در مواد غذایی با منشا دامی ضرورت تبیین استانداردهایی برای کنترل کیفیت این دسته از مواد غذایی را نشان می‌دهد. استفاده از تکنیک‌های مناسب جهت اندازه‌گیری و خنثی‌سازی این مواد در آزمایش‌های مرسوم مواد غذایی باید بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته و جزء تست‌های الزامی بررسی کیفیت این گروه از مواد غذایی قرار گیرد. M3 ER -