RT - Journal Article T1 - Food - borne botulism due to Kame (a dairy product): Case report of a family JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci YR - 2010 JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VO - 20 IS - 75 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-896-fa.html SP - 77 EP - 81 K1 - Botulism K1 - food borne K1 - Kame (a dairy product) K1 - dairy AB - بوتولیسم یک بیماری نادر ولی بالقوه کشنده می‌باشد که بوسیله سم تولید شده از کلستردیوم بوتولونیوم منتقل می‌شود. هدف از گزارش این مورد آگاه ساختن پزشکان و دانشجویان پزشکی و سایر گروه‌های بهداشتی از راه جدید ابتلا به بوتولیسم در تعدادی از بیماران می‌باشد. این بیماری در شهرستان سبزوار رخ داد. در این گزارش یک خانم 46 ساله و دو دخترش که بعد از مصرف کمه (نوعی فرآورده لبنی) دچار بوتولیسم شده‌اند را گزارش می‌دهد. یافته‌های بالینی بیماران و تاریخچه آنان شامل تمام علائم و نشانه‌های بوتولیسم بود، بیمار با داروهای ضد سم تحت درمان قرار گرفت وتشخیص بیماری بر اساس سابقه تماس، یافته‌های بالینی و پاسخ به درمان ضد سم گذاشته شد. گزارش این مورد از بوتولیسم نشان داد که کمه می‌تواند ایجاد بوتولیسم غذایی تهدیدکننده ی زندگی کند. در نتیجه آموزش بیشتر در مورد نحوه نگهداری و مدت نگهداری برای پیشگیری و گزارش موارد مشابه در اسرع وقت برای درمان ضروری است. LA eng UL http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-896-fa.html M3 ER -