%0 Journal Article %A Mohammadi-Sichani, Maryam %A Karbasizadeh, Vajihe %A Chaharmiri Dokhaharani, Samaneh %T Effect of Oak Galls Extracts on Streptococcus mutans Growth and Biofilm Formation %J Journal of Mazandaran University of Medical Sciences %V 24 %N 121 %U http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4967-fa.html %R %D 2015 %K Antibacterial activity, dental plaque, oak gall, plant extract, Streptococcus mutans, %X سابقه و هدف: پوسیدگی دندان عفونتی است که با تشکیل پلاک دندانی که از نظر ساختاری نوعی بیوفیلم محسوب می شود، ایجاد می گردد. استرپتوکوکوس موتانس شاخص‌ترین باکتری دهانی عامل ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت عصاره‌های اتانولی، متانولی، استونی و آبی گال مازو درختان بلوط بر رشد و جلوگیری از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بوده است. مواد و روش‌ها: از سویه باکتریایی . استرپتوکوکوس موتانس (ATCC: 25923) به عنوان سویه استاندارد در تشکیل بیوفیلم استفاده شد. عصاره‌ها به روش خیساندن و سوکسله تهیه گردید. سری رقت 00/10 تا 16/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر از عصاره‌ها در آب مقطر آماده گردید. اثر ضد میکروبی عصاره‌ها بر رشد استرپتوکوکوس موتانس به روش انتشار چاهک و فعالیت ضدبیوفیلمی عصاره‌ها به روش میکرودایلوشن با رنگ تنفسی TTC انجام گردید. مقایسه میانگین‌ها با آزمون آنالیز واریانس انجام شد. یافته‌ها: عصاره‌های متانولی، اتانولی و استونی گال مازو خاصیت ضدباکتریایی برعلیه استرپتوکوکوس موتانس از خود نشان دادند. حداقل غلظت مهارکننده عصاره‌ها بین 160 تا 320 میکروگرم در میلی‌لیتر و حداقل غلظت کشنده آن‌ها 320 تا 640 میکروگرم در میلی‌لیتر به‌دست آمد. عصاره آبی گال مازو فعالیت ضدمیکروبی نشان نداد. عصاره‌های گال مازو در غلظت‌های بالاتر از 5/19 میکروگرم در میلی‌لیتر مانع از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس شد. استنتاج: عصاره‌های گال مازو مانع از رشد استرپتوکوکوس موتانس شدند. این عصاره‌ها در ممانعت از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بسیار مؤثر هستند. گال‌های مازو عوامل ضدمیکروبی بالقوه مناسبی محسوب می‌شوند. %> http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4967-fa.pdf %P 161-171 %& 161 %! %9 Research(Original) %L A-10-5029-109 %+ %G eng %@ 1735-9260 %[ 2015