TY - JOUR T1 - Bacteriological Quality of Water Produced by Household Water Treatment Devices TT - ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VL - 25 IS - 130 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6387-fa.html Y1 - 2015 SP - 8 EP - 18 KW - point-of-use (POU) KW - Drinking water quality KW - Household water treatment KW - Colony count N2 - سابقه و هدف:افزایش آگاهی مردم در خصوص پیامدهای آلاینده‌های آب و تقاضا برای آب با کیفیت بهتر به گسترش استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب در نقطه مصرف منجر شده است. هدف این مطالعه تعیین کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی بود. مواد و‌ روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی، در سال 1393 بر روی 18 دستگاه تصفیه آب خانگی انجام شد. تعداد 36 نمونه آب از ورودی و خروجی دستگاه‌ها جمع­آوری شد. کیفیت باکتریایی نمونه­ها با استفاده از اندازه­گیری باکتری‌های کلیفرم کل و مدفوعی به روش تخمیر چند لوله­ای، شمارش کلونی های باکتری های هتروتروف (HPC) به روش فیلتراسیون غشایی روی محیط کشت‌ بلاد آگار و باکتری‌های گرم منفی با فیلتراسیون غشایی با محیط EMB آگار تعیین شد. کلنی‌های جدا شده با آزمایشات بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شدند. یافته‌ها: باکتری‌های کلیفرم کل و مدفوعی در نمونه‌های ورودی منفی، ولی در نمونه‌های خروجی در دو مورد مثبت بود. HPC در 67 درصد نمونه‌های خروجی بیش‌تر از محدوده استاندارد cfu/ml500 قرار داشت. جنس‌های سودوموناس، آلکالیژنس، سراتیا و شیگلا بیش ترین فراوانی را در بین باکتری‌های گرم منفی هم در آب ورودی و هم در آب خروجی داشتند. البته فراوانی باکتری پروتئوس و باسیلهای گرم مثبت در ایزوله‌های آب خروجی افزایش یافته بود. استنتاج: حذف کلر باقی مانده توسط دستگاههای تصفیه آب خانگی به مرور زمان موجب تشکیل بیوفیلم بر روی فیلترهای دستگاه و مخزن ذخیره توسط باکتریهای موجود در شبکه توزیع می‌شود. در نتیجه، تعداد و تنوع باکتری‌ها در آب تولیدی از این دستگاه‌ها افزایش می­یابد. M3 ER -