@ARTICLE{Dehghani, author = {Dehghani, Mohsen and Mosaferi, Fatemeh and }, title = {Determination of Heavy Metals (Cadmium, Arsenic and Lead) in Iranian, Pakistani and Indian rice Consumed in Hormozgan Province, Iran}, volume = {25}, number = {134}, abstract ={سابقه و هدف: برنج یکی از اجزاء اصلی سبد غذایی حدود 4/2 میلیارد نفر از جمعیت جهان و بعد از گندم دومین محصول پرمصرف کشور ایران است. با توجه به تقاضای بالای مصرف این ماده غذایی و اهمیت بهداشتی و سلامت برنج از نظر آلاینده‌های مختلف به ویژه فلزات سنگین این مطالعه با هدف اندازه‌گیری غلظت فلزات سنگین (کادمیوم، آرسنیک و سرب) در برنج‌های ایرانی، پاکستانی و هندی مصرفی استان هرمزگان در سال 1393 انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی- تحلیلی در سال 1393 بر روی 75 نمونه از برنج‌های هندی، پاکستانی و ایرانی پر مصرف استان هرمزگان صورت گرفت. نمونه‌ها به‌طور تصادفی انتخاب و مورد آنالیز قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین غلظت فلزات آرسنیک، سرب و کادمیوم در کل نمونه‌ها به ترتیب برابر با 045/0، 057/0 و 022/0 میلی‌گرم در کیلوگرم بود. بیش‌ترین مقدار آرسنیک در برنج‌های غیر مجاز هندی با 033/0 میلی‌گرم در کیلوگرم و بیش ترین مقدار سرب در برنج های غیر مجاز پاکستانی با 070/0 میلی‌گرم در کیلوگرم اندازه‌گیری شد. استنتاج: با توجه به مصرف بالای برنج در کشور، امکان آلوده بودن برنج به عناصر سنگین، خاصیت تجمعی این فلزات در بافت‌های مختلف و اثرات سوء آن بر انسان، انتخاب محصولات پاک با درجه اطمینان بالا بسیار حائز اهمیت است. }, URL = {http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7231-fa.html}, eprint = {http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7231-fa.pdf}, journal = {Journal of Mazandaran University of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2016} }