RT - Journal Article T1 - Antibacterial Effects of Cinnamaldehyde and Organic Acids, Alone and In Combination, against Listeria monocytogenes JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci YR - 2016 JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VO - 26 IS - 138 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7962-fa.html SP - 77 EP - 84 K1 - cinnamaldehyde K1 - acetic acid K1 - lactic acid K1 - antibacterial K1 - Listeria monocytogene AB - سابقه و هدف: اخیراً ترکیبات ضد میکروبی طبیعی به خاطرعلاقمندی فزاینده مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک که عاری از افزودنی‏های شیمیایی هستند، توجه زیادی را به خود جلب کرده‏‏اند. هدف این مطالعه بررسی فعالیت ضد باکتریایی سینامالدئید در ترکیب با اسید استیک و اسید لاکتیک علیه لیستریا منوسیتوژنز می‌باشد. مواد و روش‌ها: اثرات ضد باکتریایی سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی تعیین شد. هم‏چنین برای ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبی از روش غلظت مهاری سهمی استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج این تحقیق، مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی به‏تنهایی برای سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک به‏ترتیب 312/0، 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود. روش غلظت مهاری سهمی نشان داد که سینامالدئید در ترکیب با اسیدهای آلی بدون اثر متقابل (0/4>FIC > 0/1) می‏باشد. استنتاج: سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز موثر بوده‏اند و استفاده از اسیدهای آلی، میزان مورد نیاز سینامالدئید را کاهش می‏دهند. LA eng UL http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7962-fa.html M3 ER -