%0 Journal Article %A Mozdastan, Shokofeh %A Ebrahimzadeh, Mohammad Ali %A Khalili, Masoumeh %T Comparing the Impact of Different Extraction Methods on Antioxidant Activities of Myrtle (Myrtus communis L.) %J Journal of Mazandaran University of Medical Sciences %V 25 %N 127 %U http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6073-fa.html %R %D 2015 %K Myrtle, Myrtus communis, extraction methods, antioxidant, total phenolics, total flavonoids, %X سابقه و هدف: گیاه مورد از خانواده میرتاسه یکی از گیاهان داروئی مهم بوده که در سراسر دنیا در طب سنتی به کار می‌رود. این گیاه بسیار شناخته شده بوده و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اثبات شده‌ای دارد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی برگ گیاه این گیاه طراحی شده است. مواد و روش‌ها: برگ‌های گیاه مورد، در سایه خشک شده و به قطعات ریز خرد شدند. عصاره‌گیری به سه روش ماسیراسیون، با کمک سوکسله و با کمک امواج التراسونیک با حلال متانول انجام شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با چهار روش مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت: به دام‌اندازی رادیکال آزاد DPPH و نیتریک اکساید، تست احیاکنندگی و بررسی فعالیت شلاته کنندگی آهن. علاوه بر آن محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه گیری شد. آنالیز واریانس یک سویه و متعاقب آن نیومن کولز توسط نرم‌افزار گراف پد پریسم 5 به منظور مقایسه میانگین‌ها به‌کار رفت. یافته‌ها: بالاترین راندمان عصاره گیری مربوط به سوکسله بود. این عصاره بالاترین میزان فنلی تام و فلاونوئید تام را نیز دارا بود (001/0< p). در به دام اندازی رادیکال DPPH عصاره حاصل از روش سوکسله µg/ml) 3/0 ± 3/11(IC50= اختلاف معنی‌داری با عصاره‌های حاصل از دو روش دیگر داشت (05/0< p). هر سه عصاره قوی‌تر از BHA بودند (001/0< p). در تست شلاته‌کنندگی آهن، عصاره حاصل از روش سوکسله قوی‌تر از عصاره‌های دیگر بود. توانایی عصاره سوکسله در شلاته کردن آهن از نظر آماری به طور معنی‌داری از عصاره التراسونیک (01/0< p) و ماسیراسیون (001/0< p) بالاتر بود. فعالیت تمامی عصاره از EDTA که به عنوان کنترل مثبت به کار رفت، ضعیف تر بود (001/0< p). در تست قدرت احیاکنندگی، عصاره حاصل از ماسیراسیون بالاترین فعالیت را از خود نشان داد (001/0< p). در تست قدرت به دام‌اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید، میزان IC50 برای عصاره‌های به دست آمده از روش اولتراسونیک، 1/355 برای روش سوکسله 9/402 و برای روش ماسیراسیون 3/173 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه شد. در این تست نیز، عصاره‌ی حاصل از ماسیراسیون بالاترین فعالیت را از خود نشان داد. اختلاف بین تمامی مقادیر از نظر آماری معنی‌دار بود (001/0< p). استنتاج: نتایج به وضوح نشان داد که استفاده از روش استخراج، تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. در مورد این گیاه، روش عصاره‌گیری با سوکسله و ماسیراسیون مناسب تر از التراسونیک تعیین شد. %> http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6073-fa.pdf %P 10-24 %& 10 %! %9 Research(Original) %L A-10-5029-91 %+ Associate Professor, Department of Pharmaceutical Sciences, Pharmaceutical Sciences Research Center, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran %G eng %@ 1735-9260 %[ 2015