RT - Journal Article T1 - Antioxidative Properties of Colpomenia sinuosa Organic Extract JF - J-Mazand-Univ-Med-Sci YR - 2018 JO - J-Mazand-Univ-Med-Sci VO - 28 IS - 160 UR - http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7568-fa.html SP - 151 EP - 155 K1 - antioxidant K1 - free radical K1 - seaweed K1 - reduction power K1 - chelating activity AB - سابقه و هدف: رادیکال‌های آزاد نقش مهمی در ایجاد بیماری های مختلف دارند و ترکیبات ضد اکسیدان می‌توانند در پیش گیری و درمان این بیماری ها مفید باشند. امروزه آنتی‌اکسیدان های طبیعی نسبت به مصنوعی سالم‌تر و ایمن تر بوده و محدود به منابع خشکی زی نمی باشند و جلبک های دریایی منبعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. لذا مطالعه حاضر به بررسی خواص آنتی اکسیدان جلبک دریایی Sinousa Colpomenia سواحل چابهار می پردازد. مواد و روش‌ها: عصاره گیری با استفاده از حلال متانول 95 درصد صورت گرفت. میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی در سه غلظت 1، 1/0 و 01/0 میلی‌گرم بر میلی لیتر آزمایش شد. یافته‌ها: بیش‌ترین میزان حذف رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کردن یون آهن فرو و قدرت کاهندگی به ترتیب 25/1 ±45/55 درصد، 83/2± 11/90 درصد و 01/0± 06/0 در غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. استنتاج: عصاره متانولی جلبک دریایی Colpomenia Sinousa دارای خاصیت آنتی اکسیدانی به خصوص آنتی‌اکسیدان نوع II می باشد و در صورت تایید مطالعات پیش کلینیکی و کلینیکی قابلیت استفاده به عنوان مکمل غذایی و یا دارو را خواهد داشت. LA eng UL http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7568-fa.html M3 ER -