Journal of Mazandaran University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
J Mazandaran Univ Med Sci
Medical Sciences
http://jmums.mazums.ac.ir
1
admin
1735-9260
1735-9279
fa
jalali
1397
4
1
gregorian
2018
7
1
28
162
online
1
fulltext
fa
تغییرات پروفایل لیپید در بیماران با اختلال عروق کرونر قلب با مکمل یاری امگا3 و ویتامین E: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
Changes in Lipid Profiles among Patients with with Coronary Vascular Diseases Treated with Omega3 and Vitamin E: A Randomized Control Clinical Trial
تغذيه
Nutrition
پژوهشي-کامل
Research(Original)
<style type="text/css">
</style>
<span dir="RTL" style="font-size: 14.0pt;line-height:115%;font-family:" b="" nazanin";mso-ascii-font-family:"times="" new="" roman";="" mso-fareast-font-family:calibri;mso-hansi-font-family:"times="" mso-ansi-language:en-us;mso-fareast-language:en-us;mso-bidi-language:fa"="" lang="FA"><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">سابقه</span></span></span><span style="letter-spacing:-.1pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;"> و هدف:</span></span></span> <span style="font-family:b zar;">اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">E</span></span><span style="font-family:b zar;"> ازطریق ویژگی آنتی</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">اکسیدانی، کاهش ترومبوز، متابولیسم لیپید و التهاب دارای اثرات حمایتی بر خلاف بیماری</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">های قلبی و عروقی می</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">باشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف این مکمل</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">ها بر پروفایل لیپیدی در بیماران قلبی بوده است.</span><br>
<span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">مواد و روش</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">ها:</span></span></span> <span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b zar;">این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده روی 62 بیمار مرد مبتلا به بیماری عروق</span></span><span style="font-family:b zar;"> کرونر قلب صورت گرفت که به سه گروه شامل 22 نفر در گروه دریافت</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">کننده اسید چرب </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">n-3</span></span><span style="font-family:b zar;"> (</span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">EPA:720mg,</span></span> <span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">DHA:480mg</span></span><span style="font-family:b zar;">)</span> <em><strong><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></strong></em><span style="font-family:b zar;">و 20 نفر در گروه دریافت کننده توام </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">n-3</span></span><span style="font-family:b zar;"> و ویتامین </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">E</span></span> <span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">VitE(400IU), (EPA:720mg,DHA:480mg)</span></span><span style="font-family:b zar;"> و 20 نفر در گروه دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته تقسیم شدند، انجام شد. اطلاعات عمومی و یادآمد 24 ساعته خوراک و میزان فعالیت بدنی ثبت و پروفایل لیپیدی سرم اندازه</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">گیری شد. داده</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">های بررسی مصرف با </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">Nutritionist IV</span></span><span style="font-family:b zar;"> و داده</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">های آماری با استفاده از </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">ANOVA</span></span><span style="font-family:b zar;"> ، تی زوج و کای 2 مورد آنالیز قرار گرفت</span><span style="font-family:b zar;">.</span><br>
<span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">یافته</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">ها:</span></span></span> <span style="font-family:b zar;">مکمل یاری با امگا 3 و توام امگا3 و ویتامین </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">E</span></span><span style="font-family:b zar;"> سبب کاهش معنی</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">داری در سطح تری</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">گلیسیرید سرم در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه گردیده است و اختلاف این تغییرات با آزمون</span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">(ANCOVA) </span></span><span style="font-family:b zar;">، پس</span> <span style="font-family:b zar;">از</span> <span style="font-family:b zar;">حذف</span> <span style="font-family:b zar;">اثر متغیرهای مخدوش گر</span> <span style="font-family:b zar;">دور کمر به دور باسن </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">(WHR)</span></span><span style="font-family:b zar;">، بافت چربی، بدون چربی و </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">BMI</span></span><span style="font-family:b zar;"> ، </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">hsCRP</span></span><span style="font-family:b zar;"> معنی</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">دار</span> <span style="font-family:b zar;">شد (به</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">ترتیب 008/0</span> <span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">p=</span></span><span style="font-family:b zar;">و 003/0</span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">p=</span></span><span style="font-family:b zar;">).</span><br>
<span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b koodak;">استنتاج:</span></span></span> <span style="font-family:b zar;">این مکمل یاری، مکمل یاری بدون تاثیر بر سطوح کلسترول تام، </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">LDL-C</span></span><span style="font-family:b zar;"> و </span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">HDL-C</span></span><span style="font-family:b zar;"> سبب کاهش سطح تری</span><em><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:b zar;"></span></span></em><span style="font-family:b zar;">گلیسرید نسبت به گروه کنترل شد.</span><br>
<br>
<strong>Background and purpose:</strong> Omega-3 fatty acids and vitamin E have supportive effects against cardiovascular diseases due to antioxidant properties, reduced thrombosis, lipid metabolism, and inflammation. The aim of this study was to investigate the effect of these supplements on lipid profiles in cardiac patients.<br>
<strong>Materials and methods:</strong> A randomized, double- blind, placebo controlled trial was conducted in 62 male patients with coronary vascular diseases (CVD). Participants were assigned into three study groups; OE (omega 3 fatty acids [EPA: 720 mg, DHA: 480 mg], n=22) plus vitamin E (400IU), OP (omega3 fatty acids [EPA: 720 mg, DHA: 480 mg], n=20), and PP (edible paraffin, n=20) for eight weeks. General information and 24-hour recall (at the beginning and the end of the study) and physical activity levels were recorded and serum lipid profiles were measured at the beginning and end of the study. Nutritionist IV was used to analyze dietary data and statistical data were analyzed using ANOVA, paired t-test, and Chi-square.<br>
<strong>Results:</strong> Omega-3 supplementation alone and plus vitamin E supplement, significantly decreased serum triglyceride levels at the end of the study in all groups. According to ANCOVA, the mean differences were also significant after removing the effects of confounding variables such as waist to hip (WHR), fat mass, free fat mass, BMI, and hsCRP (P=0.008 and P=0.003, respectively).<br>
<strong>Conclusion:</strong> This supplementation without affecting total cholesterol, LDL-C, and HDL-C levels reduced triglyceride levels compared to those of the control group.<br>
<br>
(Clinical Trials Registry Number: IRCT2013080514273N1)<br>
امگا3 , ویتامین E, بیماری عروق کرونر قلب, پروفایل لیپید, تری گلیسرید
omega 3, vitamin E, coronary vascular diseases, lipid profile, triglyceride
1
11
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4867-5&slc_lang=fa&sid=1
Atena
Ramezani
آتنا
رمضانی
Ramezaniatena@yahoo.com
100319475328460097657
100319475328460097657
Yes
Assistant Professor, Department of Nutrition, Health Sciences Research Center, Addiction institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
Mahmoud
Djalali
محمود
جلالی
100319475328460097658
100319475328460097658
No
Professor, Department of Molecular and Cellular Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Abbas
Yosefinejad
عباس
یوسفی نژاد
100319475328460097659
100319475328460097659
No
Assistant Professor, Department of Nutrition, School of Public Health and Nutrition, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
استادیار، گروه تغذیه ، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران