دوره 29، شماره 174 - ( تیر 1398 )                   جلد 29 شماره 174 صفحات 171-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Norouzi bazgir Z, Goli H R, Mirzaei B. Prevalence and Antibiotic Resistance Pattern of Citrobacter freundii Isolated from A Burn Center. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (174) :165-171
نوروزی بازگیر زهرا، گلی حمیدرضا، میرزایی بهمن. فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های سیتروباکترفروندی جدا شده از یک بیمارستان سوختگی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (174) :165-171

سابقه و هدف: سیتروباکتر باعث بروز بیماری‌هایی ازقبیل عفونت های دستگاه تنفسی و ادراری، زخم و مننژیت می‌شود. به سبب مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالا، سیتروباکتر به عنوان یک نگرانی در جامعه بهداشتی محسوب می شود. در این مطالعه به سبب اهمیت حضور این باکتری و همچنین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی، فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی ایزوله‌های سیتروباکترفروندی جدا شده از بیمارستان زارع ساری به عنوان هدف این مطالعه در نظر گرفته شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی 109 ایزوله سیتروباکترفروندی از نمونه های بالینی مختلف از بیمارستان زارع شهر ساری طی سالهای 1396-1395 جمع آوری شد. بعد از تایید باکتری ها توسط آزمایشات متداول بیوشیمیایی، الگوی مقاومت به آنتیبیوتیکها به روش استاندارد دیسک دیفیوژن (کربی بائر) و طبق دستورالعمل CLSI تعیین شد.
یافتهها: از 3248 نمونه بالینی، 109 ایزوله سیتروباکتر فروندی (35/3درصد) شناسایی شد. بیشترین باکتری‌های جدا شده، از نمونه‌های بالینی زخم (50/72 درصد) بود. الگوی حساسیت نشان داد که حدود (0/11درصد) از ایزولهها در مقابل کوتریموکسازول حساسیت داشتند و 95 مورد از آنها به آنتیبیوتیک ذکر شده مقاوم بودند. حساسیت و مقاومت در برابر آمیکاسین تقریبا برابر با (7/47 درصد) بود. الگوی مقاومتی به سفالکسین (15/87 درصد)، کوتریموکسازول (15/87 درصد)، آمیکاسین (62/48 درصد) تعیین شد.
استنتاج: با توجه به نتایج به دست آمده شیوع سیتروباکترفروندی در این مطالعه به عنوان یک زنگ خطر در بخش سوختگی مطرح بوده و همچنین به سبب بروز مقاومت بالا به آنتی بیوتیک، طراحی یک روش کنترل عفونت و استفاده از یک آنتیبیوتیک موثر مانند آمیکاسین در بخش‌های مربوطه بیمارستانها الزامی میباشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي