دوره 16، شماره 54 - ( آبان 1385 )                   جلد 16 شماره 54 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eshghi F, Jamshidi M, Jamshidi M. The role of laparoscopy in diagnosing metastasis of upper gastrointestinal tract malignancies. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (54) :1-6
عشقی فریبرز، جمشیدی مسعود، جمشیدی مژگان. بررسی قدرت تشخیصی لاپاروسکوپی در تعیین متاستازهای ناشی از بدخیمی های دستگاه گوارش فوقانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (54) :1-6

سابقه و هدف: از آن جا که سرطان های دستگاه گوارش فوقانی از شایع ترین بدخیمی ها در سراسر جهان به شمار می رود، استفاده از روش های تشخیصی مناسب به منظور مشخص ساختن مرحله بیماری و برنامه ریزی درمانی بر پایه آن، ضروری به نظر می رسد. ارزش لاپاروسکوپی در تعیین میزان درگیری و گسترش تومورهای دستگاه گوارش روز به روز افزایش می یابد.این مطالعه جهت بررسی قدرت تشخیصی لاپاروسکوپی در تعیین متاستازهای ناشی از بدخیمی های دستگاه گوارش فوقانی صورت گرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه 34 بیمار مبتلا به سرطان دستگاه گوارش فوقانی از مهر ماه 1379 تا تیر ماه 1380 در بیمارستان امام خمینی ساری بررسی شدند و پس از معاینه کامل بالینی و استفاده از آزمون های آزمایشگاهی و پاراکلینیکی، تحت اقدام لاپاروسکوپی تشخیصی با بی هوشی عمومی قرار گرفتند و از نقاط مشکوک به متاستاز نمونه برداری شد و به آسیب شناسی ارسال گردید. سپس بر روی تمام بیماران، عمل لاپاراتومی انجام گرفت. کلیه اطلاعات از طریق فهرست کنترل، جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: 41 درصد بیماران مورد بررسی، زن و 59 درصد، مرد با میانگین سنی 14±61.25 سال بوده اند. طبق نتایج به دست آمده حساسیت لاپاروسکوپی در یافتن متاستازهای غدد لنفاوی در سرطان دستگاه گوارش فوقانی 83.33 در صد و ویژگی آن 100 درصد و در تشخیص متاستازهای کبدی 75 درصد و ویژگی آن 100 درصد بوده است. قدرت پیش گویی کنندگی مثبت و منفی آن در متاستازهای غدد لنفاوی به ترتیب 100 و 89.3 درصد و در متاستازهای کبدی 100 و 20 درصد بوده است.
استنتاج: لاپاروسکوپی می تواند روش مناسبی جهت تشخیص متاستازها، در سرطان های دستگاه گوارش فوقانی، قبل از لاپاروتومی باشد و نیز می تواند از بسیاری از اعمال جراحی غیر ضروری جلوگیری کرده و در انتخاب روش درمانی مناسب، کمک کننده باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |