دوره 29، شماره 174 - ( تیر 1398 )                   جلد 29 شماره 174 صفحات 133-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare Bidaki M, Yazdanbakhsh A, Abtahi Mohasel M, Ghazi M. Comparing the Effects of Deep and Surface Aeration Methods on Density and Type of Airborne Bactria and Fungi in Municipal Wastewater Treatment Plant. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (174) :121-133
زارع بیدکی مریم، یزدانبخش احمدرضا، ابطحی محصل مهرنوش، قاضی مونا. مقایسه تاثیر روش هوادهی سطحی و عمقی در تصفیه خانه فاضلاب شهری بر تراکم و نوع باکتری‌ها و قارچ‌های هوابرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (174) :121-133

سابقه و هدف: انتشار بیوآئروسلها در طول فرآیندهای تصفیه فاضلاب به هوا یک مشکل عمده بهداشتی میباشد. در این مطالعه  اثر نوع سیستم هوادهی سطحی و عمقی بر تراکم و نوع باکتریها و قارچ های هوابرد در دو تصفیه خانه فاضلاب مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی-مقطعی درتصفیه خانه های فاضلاب شهری در شهر تهران که به ترتیب دارای سیستم هوادهی سطحی و عمقی میباشند انجام شد. نمونه‌برداری برای تعیین تراکم و تشخیص بیوآئروسلها با تناوب شش روز یک بار و در دو فصل تابستان و پاییز در سال 1396 انجام شد. علاوه برهوای اطراف واحد های هوادهی، هم چنین از واحدهای دانه گیر، ته‌نشینی ثانویه و دو نقطه کنترل نمونه ها برداشت شدند. تراکم باکتری ها و قارچ ها از طریق کشت و تشخیص گونه و جنس از طریق آزمون های استاندارد انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد در تصفیه خانه با هوادهی سطحی بیشترین انتشار بیو آئروسلها در هر دو فصل از واحد های هوادهی صورت میگیرد. در این تصفیه خانه میانگین تراکم باکتری ها از این واحد به ترتیب در فصل تابستان و پائیز 6845 و 15784 CFU/m2/h و بیشترین انتشار قارچ ها در فصل تابستان و پاییز به ترتیب  535CFU/m2/h  و899 CFU/m2/h اندازه گیری شد. انواعی از باکتری‌های گرم منفی، گرم مثبت و قارچ ها در هر دو تصفیه خانه شناسائی شدند.
استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه، خطرات ناشی از میزان انتشار بیوآئروسلها در تصفیه خانه با سیستم هوادهی سطحی یا مکانیکی در مقایسه با هوادهی عمقی بیش تر است.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست