دوره 29، شماره 174 - ( تیر 1398 )                   جلد 29 شماره 174 صفحات 120-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Emamjomeh M M, Jamali H A, Naghdali Z, Mousazadeh M. Efficiency of Electrocoagulation, Sedimentation and Filtration Hybrid Process in Removing Chemical Oxygen Demand and Turbidity from Carwash Industrial Wastewater: Optimization by Response Surface Methodology. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (174) :106-120
امام جمعه محمد مهدی، جمالی حمزه علی، نقدعلی زهره، موسی زاده میلاد. کارایی فرآیند هیبریدی انعقاد الکتریکی، ته نشینی و فیلتراسیون جهت حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی و کدورت از پساب صنایع کارواش: بهینه سازی با روش سطح پاسخ . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (174) :106-120

سابقه و هدف: امروزه افزایش صنایع کارواش، منجر به تقاضا برای استفاده مجدد از فاضلاب این صنایع شده است. در این مطالعه از فرایند هیبریدی انعقاد شناورسازی الکتریکی، ته نشینی و فیلتراسیون جهت تصفیه فاضلاب واقعی کارواش استفاده شد.
مواد و روشها: در این تحقیق ابتدا نمونه وارد راکتور انعقاد الکتریکی شده سپس بعد از هر زمان مشخص، وارد مخزن ته نشینی و در نهایت از فیلتراسیون عبور داده شد. مطابق روش استاندارد، COD با روش رفلاکس بسته و کدورت به روش نفلومتری اندازه‌گیری شدند. جهت بهینه سازی راندمان حذف COD و کدورت، از طرح مرکب مرکزی تحت مدل سطح پاسخ با استفاده از نرم افزار Design Expert 7 استفاده شد.
یافتهها: براساس مدلRSM، شرایط بهینه برای متغیرهای pH، زمان الکترولیز و شدت جریان به ترتیب برابر67/7، 69/1 آمپر و 90 دقیقه به ‌دست آمد که راندمان حذف COD و کدورت در این شرایط به ترتیب برابر 5/94 درصد و 95 درصد تعیین گردید. همچنین بیشترین راندمان‌های حذف پیشبینی شده برای COD و کدورت به ترتیب برابر 100 درصد و 69/96 درصد تعیین شد. به لحاظ میزان مصرف انرژی برق و هزینه عملیاتی به ترتیب برابر 2/4 کیلووات ساعت بر مترمکعب و 8820 ریال به‌دست آمد.
استنتاج: این فرایند تصفیه ترکیبی به نظر می‌رسد که روشی کارآمد و مقرون ‌به ‌صرفه نسبت به روش‌های متداول تصفیه موجود جهت حذف آلاینده‌ها از فاضلاب کارواش می‌باشد. بنابراین میتوان از این روش برای حذف آلاینده‌هایی با غلظت بالا از فاضلاب صنایع کارواش و بازیافت پساب استفاده نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست