دوره 31، شماره 206 - ( اسفند 1400 )                   جلد 31 شماره 206 صفحات 42-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinzade I, Abdi A, Abbassi Daloii A. Protective Effect of Aerobic Training and Royal Jelly on Oxidative Stress in Cardiomyocytes in Obese Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (206) :30-42
حسین زاده ایرج، عبدی احمد، عباسی دلویی آسیه. اثر محافظتی ژل رویال و تمرین هوازی بر فشار اکسایشی کاردیومیوسیت‌های موش‌های صحرایی چاق. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (206) :30-42

سابقه و هدف: چاقی منجر به تغییرات متابولیکی مختلفی می شود و ممکن است باعث ناهنجاری در ساختار و عملکرد قلب شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ژل رویال (RJ) و تمرین هوازی بر استرس اکسیداتیو کاردیومیوسیت‌های موش‌های صحرایی چاق ناشی از رژیم غذایی پرچرب بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 45 موش صحرایی نر به طور تصادفی به پنج گروه (9=n): رژیم غذایی نرمال (ND)، رژیم غذایی پرچرب (HFD)، رژیم غذایی پرچرب+تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب+ژل رویال (HFDRJ) و رژیم غذایی پرچرب+تمرین+ژل رویال (HFDTRJ) تقسیم شدند. گروه‌های مکمل، طی دوره مداخله روزانه 100 میلی‌گرم RJ (به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) رقیق شده در آب مقطر را به صورت خوراکی دریافت کردند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن روی تردمیل با شدت 60-50 درصد اکسیژن مصرفی (VO2max)، پنج روز در هفته به مدت هشت هفته بود.
یافتهها: بیان ژن Nrf2 و HO-1 در گروه‌های HFDT (به‌ترتیب 0/049P= و 0/029P=HFDRJ (به‌ترتیب 0/000P= و0/041P=) و HFDTRJ (بهترتیب 0/000P= و0/000P=) افزایش معنی‌داری داشت. این افزایش درگروه‌های HFDTRJ نسبت به HFDT (بهترتیب 0/039P= و 0/003P=) و HFDRJ (بهترتیب0/038P= و 0/002P=) نیز مشاهده شد. همچنین کاهش معنی‌داری در مقادیر مالون‌دی‌آلدئید (MDA) (0/001=P)، افزایش معنیدار میزان سوپراکسید دیسموتاز (SOD گلوتاتیون پراکسیداز GPX و کاتالاز (CAT) در گروه‌های HFDT، HFDRJ و HFDTRJ نسبت به گروه HFD و گروه HFDTRJ نسبت به گروه‌های HFDT، HFDRJ مشاهده شد(0/001=P).
استنتاج: RJ همراه با تمرین هوازی ممکن است از طریق تنظیم افزایشی مسیر Nrf2/HO-1 و بهبود وضعیت اکسیدانی، بتواند آسیب کاردیومیوسیت‌های ناشی از HFD را مهار کند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی