دوره 12، شماره 36 - ( مهر 1381 )                   جلد 12 شماره 36 صفحات 65-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babamahmoudi F. Determination of rubella antibody titer in the Serum of girl students studying at Qaemshahr township high schools in 1998 . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (36) :59-65
بابامحمودی فرهنگ. بررسی و تعیین میزان تیتر آنتی بادی ضد سرخجه در سرم دختران دبیرستان های شهرستان قائم شهر در سال 1376. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (36) :59-65

سابقه و هدف: الحمیکه (Al Hamikah) نامی بود که اولین بار پزشکان مسلمان بر بیماری بثوری همراه با تب خفیف و لنف آدنیت و علایم کاتارال گذاردند و آن را نوعی سرخک دانستند. بعدها این بیماری سرخک آلمانی یا Rotheln و بعد از سال 1866 Rubella نامیده شد. اهمیت این بیماری در پدیدار شدن علایم در افراد نیست بلکه نکته خطیر در ایجاد بیماری سرخجه مادرزادی در نوزادان مادران مبتلا و عوارض جانی و مالی ناشی از آن است. ساخت واکسن سرخجه (سال 1969) تحولات فراوانی در زمینه کاهش مبتلایان به سرخجه مادرزادی به وجود آورد تا این که در سال 2000 اعلام شد در فنلاند سرخجه حذف شده است. سال هاست که در کشورهای مختلف تیترآنتی بادی ضد سرخجه در کودکان و زنان در سنین باروری اندازه گیری می شود تا برای کنترل عوارض سرخجه مادرزادی برنامه های واکسیناسیون طراحی و اجرا شود (اکنون 10 درصد زنان در جهان در معرض خطر ابتلا به سرخجه هستند). هدف از این مطالعه بررسی مصونیت یا حساسیت دختران شرف ازدواج شهرستان قائم شهر بوده است تا از اطلاعات حاصله در برنامه ریزی های بهداشتی استفاده شود.
مواد و روش ها: این تحقیق به صـورت یک مطالعه توصیفی بر روی 400 نفر از دانش آموزان دختر یازده دبیرستان دخترانه قائم شهر با استفاده از روش ELISA (Biotech - Alpha) انجام شد. خصوصیات دموگرافیک آزمودنی ها برای بررسی ارتباط آنها با نتیجه آزمایشات ثبت شد. این مطالعه با رعایت اصول اخلاق پزشکی صورت گرفت.
یافته ها: این مطالعه نشان داد از 400 نفری که مورد مطالعه قرار گرفتند 25/9 درصد (37 نفر) نسبت به بیماری سرخجه مصون نیستند و این عدم مصونیت هیچ ارتباط معنی داری با سن، مکان سکونت (شهر یا روستا)، شغل و تحصیلات پدر، شغل و تحصیلات مادر و تعداد فرزندان خانواده نداشت.
استنتاج: نظر به این که 25/9 درصد از دختران دبیرستان های قائم شهر نسبت به بیماری سرخجه مصون نمی باشند، به نظر می رسد باید برنامه ای برای واکسیناسیون دختران در شرف ازدواج طراحی و اجرا شود. روش ELISA نسبت به روش سرولوژی رایج گذشته HI روشی حساس تر، با خطای کمتر و سرعت بیشتر می باشد که به عنوان یک تست پیش از ازدواج توصیه می شود.
متن کامل [PDF 154 kb]   (2075 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |