دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 79-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karshaki H, MeshkinYazd A, Soudmand P. Validation of the Mental Illness Stigma Scale, Ibn Sina Hospital, Mashhad. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :73-79
کارشکی حسین، مشکین یزد علی، سودمند پروانه. اعتباریابی پرسشنامه استیگما در بیماران روان در بیمارستان ابن سینا مشهد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :73-79

سابقه و هدف: استیگما به بیماری‌های اعصاب و روان منجر به تحمیل بار اضافی این بیماری‌ها بر سلامت عموم می‌گردد. به طور کلی، استیگما وضعیت جدایی و تمایزی است که در قالب نگرش منفی شکل می‌گیرد. با توجه به اهمیت استیگما در زندگی و رفتار بیماران پژوهش حاضر با هدف اعتبار یابی پرسشنامه استیگما در بیماران روان انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی جامعه پژوهش شامل بیماران بستری در بیمارستان ابن سینا مشهد در سال 91-92 بود. به روش نمونه‌گیری تصادفی تعداد 210 از بیماران انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استیگما کینگ (2007) جمع‌آوری شد. روایی محتوایی ابزار با استفاده از نظر متخصصان تأیید گردید. داده‌ها توسط نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: اعتبار محتوا، اعتبار سازه و همسانی درونی (آلفایکرانباخ) پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت در این پژوهش 10تن از متخصصان روش تحقیق اعتبار محتوای این پرسشنامه را مورد تأیید قرار دادند. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان دهنده این است که الگوی سه عاملی برازش قابل قبولی با داده‌ها دارد. ضریب آلفای کرانباخ نیز نشان داد که پرسشنامه استیگما از پایایی قابل قبولی برخوردار است. استنتاج: پرسشنامه استیگمای مایکل کینگ را می‌توان مقیاسی معتبر برای سنجش میزان استیگما در نظر گرفت.
واژه‌های کلیدی: اعتباریابی، استیگما، بیمار روانی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روان پرستاری